skip to Main Content
Članice z novo zmago že osvojile naslov državnih prvakinj

V soboto 10.februarja, so po krajšem odmoru, na led ponovno stopile članice.

V letošnjem prvenstvu nastopajo le tri ekipe. Ekipa Olimpije je v dosedanjih 5 tekmah, 5 zmagala in Ljubljančanke so bile pred tekmo na pragu ponovitve osvojitve novega naslova državnih prvakinj. Vsaj teoretično so jim to preprečevale igralke iz Celja. Olimpija je sicer Celje v dosedanjem poteku prvenstva trikrat premagala, a so Celjanke pridno nabirale točke pri zadnje uvrščeni ekipi Triglava, tako da naslov, vsaj še matematično, ni bil oddan.

Tokrat je bil na vrsti dvoboj Ljubljančank s Triglavom. Tekma je bila odigrana v Kranju.

Prva tretjina je minila v rahli premoči igralk Olimpije, ki pa prednosti na ledu niso vnovčile. Šele 6 sekund pred iztekom igralnega časa je za vodstvo 1:0 zadela Eva Dukarič (podaja Pia Pren). Strelkam Olimpije je steklo šele v drugi tretjini. Takoj na začetku so Ljubljančanke po zadetku Pie Pren (podaja Patricija Usnik in Nina Maver) vodstvo povišale na 2:0. Sledila je izključitev na strani Olimpije, kar so domače igralke konec 22.minute izkoristile za znižanje vodstva na 2:1. Od tu naprej pa je prevladovala Olimpija. Do konca tretjine so kar 7-krat zadele in s končnim rezultatom druge tretjine 9:1 je bila tekma praktično odločena.

V drugi tretjini so za Olimpijo zadele 3-krat Pia Pren, po enkrat pa Eva Dukarič, Gaja Pezdir, Maša Mole  in Nina Maver. Pri teh zadetki so podaje prispevale po 2-krat Pia Pren in Patricija Usnik, po enkrat pa Tamara Breznik, Sara Prokofljev, Nina Lončar, Eva Dukarič in Špela Prebil.

V zadnji tretjini je v vratih gostinj prišlo do menjave. Lili Schuchtar je zamenjala Tjaša Intihar. Malce bolj sproščeno igro aktualnih in bodočih prvakinj so nato izkoristile domače igralke in se z dvema zadetkoma v 47.minuti približale na 9:3. A Ljubljančanke preobrata niso dopustile. Sledila sta dva zadetka v vratih Kranjčank. Najprej je na 10:3 povišala Nina Maver (podaja Pia Pren in Eva Dukarič), nato pa je v igri z igralko več na ledu, na 11:3 povišala Eva Dukarič (podaja Pia Pren in Nina Lončar). Do konca so domače igralke še enkrat zadele in tekma se je končala s končnim rezultatom 11:4.

S to zmago so si Ljubljančanke že zagotovile nov naslov državnih prvakinj. Do konca sezone sta še dve tekmi. Najprej se isti ekipi še enkrat pomerita že v četrtek 15.februarja v Zalogu. Nato pa v marcu sledi še zadnjeatekma in sicer med Olimpijo in Celjankami. Tekma bo v Celju.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu članic lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top