skip to Main Content
Članice z novo zmago v EWHL tekmovanju

V nedeljo 3. februarja je bil na vrsti nov krog v tekmovanju EWHL za naše članice. Gre za kvalitetno mednarodno tekmovanje v katerem naše članice letos nastopajo prvič. Mlada ekipa si tako šele nabira prve izkušnje in rezultatsko gledano se seveda v ligi nahaja nekaj ekip, ki so vsaj zaenkrat bistveno bolj uspešne. Sedaj ko gre tekmovanje v tej ligi h koncu, naših članic tako ni več v boju za prve 4 mesta, ki vodijo v končnico tekmovajna.

Foto: Rok Srakar

A motivacija ekipe ni zato nič manjša. V uvodni sezoni so naše članice na posameznih tekmah že pokazale dobre igre. Dosegle so že eno zmago in proti koncu tekmovanja v EWHL ligi so si seveda želele doseči še kakšen dober rezultat. Današnja tekma z ekipo Budapest Select U-25 je bila za kaj takega kar dobra priložnost, kar se je na koncu nato tudi potrdilo…

Igralke Olimpije so tekmo pričele zelo odločno. Prvi plošček pri sodniškem metu so sicer dobile gostje, a je ta kmalu prišel do naših deklet in že takoj je sledil prvi lep prodor Pie Pren. Gostujoča vratarka je prodor uspešno zaustavila, a priložnost je nakazala, da bo današnja tekma živahna in polna priložnosti.

V prvem delu igre so tempo bolj narekovale domače igralke. Vendar te niso bile v premoči. V celotni tretjini so namreč kar 3-krat morale braniti igro 4-na-5, kar je nalete Ljubljančank seveda v posameznih obdobjih ohromilo. Razmerje v strelih v tej tretjini je bilo tako v korist gostujoče ekipe (12:14). Do konca prve tretjine sta mreži ostali nedotaknjeni. No, skorajda. V 10. minuti je namreč strel Pie Pren končal v mreži, a je bil strel sprožen po sodnikovem pisku, tako da zadetek ni veljal. Prva tretjina je bila zanimiva, a se je na koncu vseeno končala z “nogometnim” izidom 0:0..

Foto: Rok Srakar

Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugi tretjini, le da so tokrat do priložnosti v igri z igralko več na ledu prihajale naše igralke. Do 33. minute so imele takšno priložnost kar 4-krat. V tem obdobju so si naše igralke priigrale kar nekaj lepih priložnosti. V 30. minuti je tako Evi Dukarič pred vrati le malo manjkalo, da ni odbitka posredovala v mrežo. v 33. minuti je v napad po levi krenila Pia Pren. Zadrsala je pred vrata, a ni uspela zadeti. Odbit plošček je prišel do Eve Dukarič, katere strel pa se je prav tako zaustavil v gneči pred vrati. Tu je prišlo tudi do manjšega prerivanja med igralkami in sledile so tudo prve izključitve zaradi grobosti. Po tem so se strasti malce umirile in do konca tretjine so se napadi Ljubljančank malce ustavili. Dvakrat so do prednosti igralke več na ledu prišle gostje in to je pobudo naših igralk ustavilo. A tudi v tem obdobju naše igralke niso bile brez priložnosti. V 37. minuti je tako na primer Irena Kraner lepo zadrsala v protinapad, a v igri 1-na-1 proti gostujoči vratarki ni bila uspešna. Razmerje v strelih v celotni tretjini je bilo 15:12 v korist Olimpije. Mreži sta ostali nedotaknjeni vse do konca druge tretjine.

Z “nogometnim” izidom 0:0 se je nato pričela zadnja tretjina. V uvodnih minutah so Ljubljančanke napačno menjale in do prednosti igralke več na ledu so prišle gostje. A tudi te so zelo kmalu storile svoj prekršek, tako da s power-play priložnostjo ni bilo nič.

Foto: Rok Srakar

Nato pa je končno prišel tudi prvi zadetek. Igrala se je 50. minuta tekme. V obrambni tretjini je napad prićela Nina Lončar. Podala je naprej do Nuše Porekar, ta pa takoj v napad do Pie Pren. Pia je preigrala prvo igralko, prišla do priložnosti za strel in z natančnim strelom z razdalje nekaj metrov premagala gostujočo igralko. Igra se je še dodatno razživela. In v takšni igri so bile uspešnejše naše igralke. V 52 minuti je naprej prišlo do prvega prekrška na strani gostujočih igralk. Te so nato še v isti minuti storile nov prekšrek in naše igralke so zadrsale v igri 5-na-3. Naše igralke so seveda pritisnile na gostujoča vrata. Nekaj časa so kombinirale. Nato pa je Ana Pršina podala na desno do Pie Pren. Pia je bila sicer dokaj neovirana, a je namesto strela raje podala na drugo stran do Nine Lončar. Nina je z natančnim strelom s strani zadela nebranjen kot in Ljubljančanke so se lahko veselile vodstvo z 2:0.

A tekma tu še ni bila odločena. Igralke obeh ekip so se borile še naprej. V 56. minuti je nato v gneči pred gostujočimi vrati prišlo do novega prerivanja in že drugič danes je bilo nekaj igralk izključenih zaradi grobosti. To nervozo pa so izkoristili gostujoče igralke. Ekipi sta sicer tekmo nadaljevali v razmerju moči na ledu 5-na-5, a gostje so si priborile plošček in 23 je zadrsala v hiter proti napad. Naša vratarka Pia Dukarič je prvi strel v naletu še ubranila, a odbitek se je vrnil do gostujoče napadalke in v gneči, ki se je med tem ustvarila pred našimi vrati, je ta zadela za 2:1.

Dramatična končnica se je nadaljevala in še v isti minuti so gostje ponovno prodrle. Tokrat so bile zaustavljene s prekrškom in gostje so prišle do priložnosti v igri z igralko več. Gostje so pritisnile, a v resnici so imele v teh minutah najlepšo priložnost naše igralke. Pia Pren je ukradla plošček gostujočim napadalkam in sama krenila v protinapad. Na žalost pa ji vratarke v tem protinapadu ni uspelo premagati in s tem tekma dve minuti pred koncem še ni bila odločena.

Borba se je nadaljevala, a naše igralke so uspešno zaustavile vse poizkuse in tekma se je iztekla z rezultatom 2:1 za Olimpijo.

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri članicah spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top