skip to Main Content
Članice z novo zmago nadaljujejo niz zmag v državnem prvenstvu

V soboto 17. novembra je bila na vrsti nova tekma državnega prvenstva Članic. V Zalog, kjer svoje domače tekme igrajo igralke Olimpije je prispela ekipa Triglav.

Letošnje tekmovanje v državnem prvenstvu je, vsaj v tej fazi, malce zasenčeno s tekmovanjem v močni mednarodni EWHL ligi, kjer letos pod okriljem Olimpije nastopa okrepljena ekipa članic (okrepljena z nekaterimi igralkami iz Kranja in Maribora).

Tako je bilo to srečanje šele tretje letos v državnem prvenstvu. Na prvih dveh sta ekipi Triglav in Olimpije vsaka za sebe premagali ekipo iz Maribora.

To srečanje je torej pomenilo borbo za prevzem vodstva na prvenstveni lestvici. Domače igralke so seveda veljale za favoritinje, saj so ravno one tiste, ki branijo naslov državnih prvakinj. A ekipa pod vodstvom trenerja Francija Ferjaniča je vedela, da mora to dokazati tudi na ledu. Namreč tudi ostali dve ekipi v državnem prvenstvu sta se letos mace popravile, hkrati pa vsaj v tej fazi na tekmah državnega prvenstva ne nastopa najbolj učinkovita igralka Olimpije Pia Pren.

Ne glede na previdnost in spoštovanje nasprotne ekipe, pa so igralke Olimpije dokaj hitro pokazale, da danes presenečenja v Zalogu verjetno ne bo. V začetku 13. minute so namreč vodile že z 2:0. Prvi zadetek je dosegla Gaja Pezdir (podala je Zala Povše), drugi zadetek pa je dosegla Eva Dukarič (podala je Gaja Pezdir).

Po teh dveh zadetkih se je igra malce umirila. Sledili sta sicer še dve izključitvi (po ena na vsaki strani), a to v prvi tretjini spremembe rezultata ni prineslo. Tudi v drugi tretjini je bila igra relativno mirna. Priložnosti so sicer bile. Obe ekipi sta v prvem delu tretjine imeli prednost igralke več na ledu, proti koncu tretjine pa so imele Ljubljančanke na ledu celo dve igralki več, a nič od tega ni prineslo novih zadetkov in rezultat 2:0 za Olimpijo je obveljal tudi po koncu druge tretjine.

In nič kaj drugače ni bilo nato niti v zadnji tretjini. Moštvi sta se kar izmenjavali v igri z igralko več na ledu, dokler ni v 53. minuti padel končni in odločilen zadetek. Dosegle so ga igralke Olimpije. Uspešna stelka je bila Urša Pazlar, podala pa je Tamara Breznik. Čisto na koncu tekme so imele Ljubljančanke še priložnost za povišanje rezultata, ko so ponovno zaigrale z dvema igralkama več na ledu, a to za končni rezultat ni bilo več odločujoče. Igralke Olimpije so tekmo mirno pripeljale do konca. 3:0 je bil tudi končni rezultat tekme.

A veliko časa za veselje ni bilo, saj so se igralke Olimpije (skupaj z nekaterimi igralkami Triglava) z mislimi že preselile na nedeljsko tekmo v ligi EWHL (ekipa Olimpije se odpravlja v Bolzano). Državno prvenstvo pa se za Olimpijo nadaljuje 16. decembra s tekmo v Mariboru.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Dogajanje pri članicah lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top