skip to Main Content
Članice v državnem prvenstvu ostajajo neporažene

V soboto 9. februarja je bila na vrsti nova tekma državnega prvenstva v kategoriji članic.

Mednarodna liga EWHL v kateri letos tekmujejo naše članice in ki je vsekakor predstavljala glavni fokus naše ekipe se počasi končuje. Sedaj pa je na vrsti je zaključek državnega prvenstva. Državno prvenstvo sicer ne prinaša tako raznolikih in nenazadnje kvalitetnih tekem, kot EWHL tekmovanje, a je vseeno za prestiž in uspešno zaključeno sezono zelo pomembno. Naša ekipa namreč želi ubraniti naslov državnih prvakinj, ki so ga osvojile v prejšnji sezoni.

Zaenkrat jim kaže odlično. V dosedanjih 5 tekmah so 5-krat zmagale. V celotnem državnem prvenstvu članice odigrajo 10 tekem, tako da so z današnjo tekmo dekleta nekako prešla v drugi del tekmovanja. Ekipa Olimpije je gostila ekipo Triglav. Z ekipo Triglava so še naše igralke letos dvakrat že srečale. Prvič so bile boljše z rezultatom 3:0, drugič pa z rezultatom 5:0.

Tudi tokrat so naša dekleta veljala za favorizirano ekipo in to vlogo so na tekmi tudi upravičile. Prvi zadetek je Pia Pren dosegla že v prvi minuti. Od tu naprej se je razlika samo še povečevala. V prvi tretjini so za Olimpijo zadele še Nina Maver (podaja Pia Pren), Tamara Breznik, Pia Pren (podaja Špela Prebil) in na koncu še z igralko več na ledu Eva Dukarič (podaja Pia Pren in Nina Maver). Z rezultatom 5:0 se je prva tretjina tudi končala in tekma je bila več ali manj odločena, čeprav sta bili na vrsti še dve tretjini srečanja.

Tudi v nadaljevanju se je prednost naših igralk le še povečevala. Do konca tekme je še trikrat zadela Nina Maver, 2-krat Tamara Breznik, po enkrat pa Pia Pren in Gaja Pezdir. Veliko igralk je pri teh zadetkih prispevalo tudi svoje podaje: Pia Pren in Gaja Pezdir sta prispevali po 2 podaji vsaka, Nina Lončar, Eva Dukarič in Gaja Pezdir pa po eno.

Tekma se je končala z rezultatom 12:0. Na vrhu prvenstvene lestvice tako še brez poraza po 6 tekmah ostajajo Ljubljančanke, ki so si tako praktično že zagotovile nov naslov državnih prvakinj.

Tekmovanje se za naše igralke nadaljuje že naslednji vikend. Takrat bo na vrsti še zadnja tekma v letošnjem EWHL tekmovanju. Olimpija gosti Kazahstansko ekipo Aisulu Almaty.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top