skip to Main Content
Članice tudi uradno osvojile naslov državnih prvakinj

Sobota 25.marca je prinesla še zadnjo tekmo državnega prvenstva članic.

V Zalogu sta se srečali ekipi Olimpije in Celja. Igralke Olimpije so točkovno že pred to tekmo osvojile naslov državnih prvakinj, vseeno pa je bila želja, da sezono zaključijo z 10. zaporedno zmago.

Avtor: FB profil Risinje

In to je igralkam tudi uspelo.

Tako kot na prejšnjih tekmah, so Ljubljančanke že v uvodu silovito napadle. Prvi zadetek je po podaji Tamare Breznik, Pia Pren dosegla že v 7.minuti.

Avtor: FB profil Risinje

Kmalu zatem je sicer sledila izključitev na strani Ljubljančank, a to jih pri nevarnih napadih ni zaustavilo in Pia Pren je kmalu po tej izključitvi, v igri z igralko manj dosegla še svoj drugi zadetek. V 11.minuti so sicer nato Celjanke rezultat znižale na 2:1, a do konca tretjine so igralke Olimpije zadele še trikrat (Eva Dukarič po podaji Pie Pren, Nina Maver po podaji Špele Prebil in Maše Mole ter Tamara Breznik po podaji Urše Pazlar in Lare Lavtar). Tretjina se je tako končala z rezultatom 5:1.

Avtor: FB profil Risinje

V drugi tretjini so se napadi malce umirili. Pia Pren je sicer v 33.minuti dosegla še svoj tretji zadetek, a to je bilo tudi vse kar se tiče rezultata v tem delu igre.

Avtor: FB profil Risinje

Ob prehodu v zadnjo tretjino je prišlo še do menjave v Ljubljanskih vratih. Lili Schuchtar je zamenjala Pio Dukarič. V tej tretjini so nato najprej svoje znanje pokazale Celjanke. Na 6:2 so znižale v 46.minuti, na 6:3 pa v 55.minuti. A časa in moči za preobrat tu ni bilo. Že v naslednji minuti so namreč Ljubljančanke z dvema hitrima zadetkoma  (obakrat je podala Lara Srakar, enkrat je zadela Eva Dukarič, drugič pa Pia Pren). Za končni rezultat pa so poskrbele Celjanke, ki so v 59.minuti še enkrat zadele in z rezultatom 8:4 se je tekma tudi končala.

Avtor: FB profil Risinje

S tem so igralke Olimpije dosegle svojo 10.zmago v državnem prvenstu in zanesljivo ter popolnoma zasluženo osvojile naslov državnih prvakinj. Celjanke so druge, igralke iz Kranja pa tretje.

Avtor: FB profil Risinje

S tekmo in celotno sezono je bil zadovoljen tudi trener domačih Franc Ferjanič: “Mislim, da smo imeli najbolj kompletno ekipo, igrali smo lahko s tremi napadi. Imamo pa tudi odlično Pio Pren, ki je naredila razliko. Iz tekme v tekmo smo nadgrajevali naši igro, igrali bolje, veseli na, da so tudi nasprotnice rasle čez sezono. A obdržali smo distanco in varno pripeljali sezono do konca. V ekipi imamo 25 deklet in nas za prihodnost ženskega hokeja pri Olimpiji ne skrbi.

Avtor: FB profil Risinje

Sicer pa za marsikatero igralko sezone še ni konec, saj se že v nekaj dneh v Mariboru pričenja svetovno prvenstvo divizije II-A.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije z zadnje tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko zadnje tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top