skip to Main Content
Članice tudi na tretji tekmi zanesljive

Četrtek 14.12 je prinesel zaostalo tekmo Državnega prvenstva Članic.

Ljubljančanke so se odpravile v Kranj, kjer bi morala biti tekma odigrana že v soboto.

Rezultatsko gledano smo pričakovali malce lažjo tekmo za ekipo Olimpija, saj tudi letos Članice pod vodstvom trenerja Franca Ferjaniča sodijo med favoritinje Državnega prvenstva. A temu ni bilo čisto tako.

Tekmo so namreč borbene domačinke začele odlično. Že v prvi minuti so povedle z 1:0. In čeprav so se Ljubljančanke v nadaljevanju zbrale, je tudi naslednji zadetek pripadal domačinkam. Te so v 13.minuti vodile že z 2:0. Čeprav so v prvi tretjini igralke v zelenih dresih na vrata nasprotnic sprožile več strelov (razmerje v strelih v tej tretjini je bilo 9:7 v korist Olimpije), zadetka ni bilo. Prva tretjina se je tako končala s kar malce presenetljivim vodstvom domačih igralk 2:0.

So pa igralke Olimpije toliko bolje zaigrale v nadaljevanju. Po podaji Tine Zuljan in Pie Pren je najprej izid v 26.minuti na 2:1 znižala Eva Dukarič. Sledila je izključitev domače igralke v 33. minuti. Igralke Olimpije sicer prednosti igralke več na ledu niso izkoristile, je pa Gaja Pezdir (podaja Katja Biščak) zadela za izenačenje takoj, ko so bile domače igralce znova v polni postavi. Tekma se je prelomila še v isti minuti, ko je znova zadela Gaja Pezdir (tokrat podaja Urša Pazlar). Bistveno boljšo igro Ljubljančank v drugi tretjini pa je z novim zadetkom v 39.minuti potrdila še Eva Dukarič (podajalka Pia Pren). 4:2 za Olimpijo je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Tekma sicer rezultatsko še ni bila odločena, a Ljubljančanke dosti priložnosti domačim igralkam niso pustile niti v tretji tretjini. Najprej je v 48.minuti za 5:2 zadela Pia Pren, nato pa je v 51.minuti tekmo dokončno odločila Tina Zuljan, ki je po podaji Patricije Usnik in Pie Pren zadela v igri z igralko manj. Do konca tekme smo nato videli še nekaj priložnosti, a mlada vratarka Olimpije Lili Schuchtar je ostala nepremagana. Za končni rezultat 7:2 je v 56.minuti poskrbela Pia Pren (podaja Patricija Usnik in Tina Zuljan).

S tretjo zmago na tretji tekmi Ljubljančanke tako ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Tekmovanje pa se nadaljuje že v soboto 16.12, ko v Zalog (kjer Ljubljančanke igrajo domače tekme) prihaja ekipa iz Celja.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu članic lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top