skip to Main Content
Članice tokrat niso bile konkurenčne gostujoči ekipi

Nedelja 27. januarja je prinesla še eno tekmo za naše članice. Na vrsti je bila že 14. tekma v močnem mednarodnem tekmovanju EWHL.

Tokrat so nam v goste prišle igralke iz Salzburga. Ekipa Salzburg se še vedno bori za 4. mesto na prvenstveni lestvici, ki prinaša uvrstitev na Final-4 turnir. Trenutno se nahajajo na 5. mestu in pričakovati je bilo, da bodo igralke iz Avstrije polno motivirane, da jih nova zmaga slučajno ne bi pobegnila iz rok.

Ekipi sta se v prvem delu sezone že srečali. Tekma v Salzburgu se je takrat končala z rezultatom 4:0 v korist Avstrijk.  Relativno tesen rezultat s prve tekme je vzbujal nekaj optimizma na naši strani, a vseeno je ekipa iz Salzburga v Slovenijo prišla kot izrazit favorit. Naše igralke, ki v letošnji sezoni prvič sploh nabirajo izkušnje v tako kakovostnem tekmovanju kot je EWHL so se letos sicer že nekajkrat pokazale kot zelo “trd oreh”. Marsikatera favorizirana ekipa je potrebovala kar nekaj časa, da je strla odpor borbenih Ljubljančank.

A temu tokrat žal ni bilo tako. Ljubljanska obramba je prvič klonila že v 3. minuti. Ko pa so gostje v 4. minuti še drugič zadele, je postalo jasno, da danes presenečenja v Zalogu (kjer igralke Olimpije igrajo svoje domače tekme) ne bo. Prva tretjina se je končala z vodstvom gostujoče ekipe s 3:0, prednost pa je nato do konca tekme samo še postopoma naraščala.

Končni rezultat je bil 10:0 v korist ekipe iz Salzburga.

Prvenstvo se za naše igralke nadaljuje že naslednjo nedeljo. Takrat v goste prihaja ekipa Budapest U-25. Mlada ekipa iz Budimpešte bo lahko za naše igralke bistveno bolj ugoden nasprotnik. Prva tekma v Budimpešti se je končala z zmago Madžark z rezultatom 4:1.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top