skip to Main Content
Članice so v državnem prvenstu doživele prvi poraz po več kot dveh sezonah

V letošnji sezoni je pri članicah zopet v ospredju mednarodno tekmovanje v EHWL ligi, a seveda je vzporedno na sporedu tudi državno prvenstvo. Prva tekma letošnjega prvenstva je bila odigrana v soboto 28. septembra.

V zadnjih treh letih smo bili kar malce navajeni zmag naših članic. V vseh teh treh letih so 3-krat osvojile naslov državnih prvakinj in to brez poraza. V letošnji sezoni pa bo očitno težje. Pozna se tudi odhod glavne igralke Pie Pren (odhod na Švedsko), manjkala pa je tudi vratarka Pia Dukarič.

Tekma v Mariboru je bila tako bistveno težja, kot smo jih bili navajeni do sedaj. Kam se tekma lahko obrne je že v prvi minuti nakazala Nuša Urnaut. S hitrim zadetkom in hitrim vodstvom so domače igralke prevzele nadzor. Naše igralke so sicer tudi napadale, a svojih priložnosti žal niso uspele izkoristiti. Do konca tretjine pa je bilo to vodstvo nato še povečano na 2:0. Nič kaj bolje ni bilo v 2. tretjini. Z novima dvema hitrima zadetkom je Nuša Urnaut domače moštvo popeljala že do vodstva 4:0. Tekma je bila praktično odločena. Še posebej, ker so domačinke do konca tretjine zadele še enkrat. Šele v zadnji tretjini so naše igralke prišle do malce bolj prave igre. Na 5:1 je v 43. minuti po podaji Gaje Pezdir in Urše Pazlar znižala Eva Dukarič, na 6:2 pa je v 59. minuti po podaji Gaje Pezdir znižala Katja Biščak. Vendar pa časa in moči za preobrat v zadnji tretjini ni bilo in ti zadetki so bili zgolj pomembni za nadaljnjo samozavesto naših igralk ter za “olepšanje” rezultata.

Naše članice s tekmovanji v EWHL ligi nadaljujejo naslednjo vikend, ko v goste prihaja ekipa Karnten, sicer pa se tekmovanje v državnem prvenstvu za Olimpijo nadaljuje 20. oktobra, ko bodo naše igralke gostile ekipo iz Kranja.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic v letošnjem prvenstvu spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top