skip to Main Content
Članice so tokrat proti primerljivi ekipi v EWHL tekmovanju zabeležile visok poraz

V soboto 1. decembra je bila na vrsti nova tekma članic v tekmovanju EWHL.

Članice so se odpravile na novo potovanje v mednarodni ligi. Članice so se odpravile v Avstrijski Steindorf, kjer jih je čakala ekipa KEHV Lakers Karnten.

Že v prejšnjih prispevkih smo omenili, da članice v EWHL ligi nastopajo prvič. Gre za bistven preskok članic v kvaliteti tekmovanja v katerem nastopajo. V EWHL ligi se nahaja 9 ekip. Del teh ekip sestavljajo renomirane ekipe v ženskem hokeju v tem prostoru in so iz tekmovalnega stališča trenutno za naše članice nekako nedosegljive. Nekaj ekip pa sodi v krog ekip, kjer lahko že danes naše članice odigrajo izenačeno tekmo. Eno zmago s takšnimi ekipami so naše članice v tem tekmovanju že dosegle. Pred tedni so premagale ravno današnje nasprotnice s 4:1.

Ekipa pod vodstvom Franca Ferjaniča je želela izkoristit priložnost, odigrati novo izenačeno tekmo in morebiti celo poseči po novih točkah. A tekma se žal ni odvila tako kot smo si želeli.

Obe ekipi sta v tekmo vstopili odločno, a kmalu se je pokazalo, da so vseeno malce bolj razpoložene domače igralke. Po nekaj minutah igranja je na naši strani sledila prva izključitev. Domače igralke so pritisnile na naša vrata. Obramba Olimpije je vzdržala 2 minuti kazni, a ko se je naša igralka vrnila na led, so bile domače igralke še vedno v naletu. Sledil je hiter prenos igre v našo obrambno tretjino in hiter strel. Naša vratarka je bila pri strelu brez moči in domače igralke so povedle z 1:0. Pisala se je 9. minuta.

Rahla prednost domačih igralk na ledu se je v igri kazala tudi tako, da so bile naše igralke skozi celotno tekmo prisiljene delati prekrške. Tako smo v minutah po prvem zadetku videli še dve kazni za Olimpijo. Pri prvi se je vse dobro izšlo, saj je kmalu po pričetku kazni, kazen doletela tudi domače igralke. Pri naslednji pa je prav tako naša obramba vzdržala pritiske. Kazni so seveda za ekipo, ki se brani slabe, saj se morajo praviloma najboljše igralke zelo truditi in utruditi, da nasprotnice ne dosežejo gol. A tokrat je bilo ravno obratno. Vse te obranjene situacije z igralko manj na ledu, so dale našim hokejistkam dodaten zalet. V 18. minuti so napad sicer pričele domače igralke, a v naši obrambni tretjini jim je plošček odvzela Gaja Pezdir. Krenila je v napad in na sredini igrišča plošček posredovala naprej do Pie Pren. Ta je zadrsala po desni strani pred vrata. Strel je vratarka delno ubranila. Pridrsala je še Eva Dukarič in Ljubljančanke so se lahko veselile izenačenja.

Žal pa veselje ob izenačenju ni trajalo dolgo. Kmalu je bila namreč izključena nova igralka v zelenih dresih. V igri 5-na-4 so domače igralke poizkusile s strelom z modre črte. Prvi strel je zletel mimo vrat in Ljubljančanke so uspele razčistiti situacijo v svoji obrambni tretjini. Nedolgo zatem pa so domače igralke ponovno napadle in ponovno je sledil strel z modre črte. Tokrat je bil strel bolj natančen, a prazljiva je bila tudi naša vratarka Pia Dukarič. Strel je bil ubranjen, vendar se je plošček odbil nazaj med igralke. Pri tem so bile spretnejše domače igralke, ki so v gneči zadele in v manj kot minuto pred koncem prve tretjine je bil postavljen končen rezultat tega dela igre. Domače igralke so odšle na odmor s prednostjo 2:1.

Ta rezultat je bil sicer še povsem v redu in daleč od tega, da bi bila tekma odločena. A od tu naprej so se stvari obrnle navzdol. Pobudo iz prve tretjine so domače igralke prenesle tudi v drugo. Prav tako kot v prvi smo zaradi tega občasno videvali igro 5-na-4 v korist domačega moštva. To se je v prvih 10 minutah druge tretjine zgodilo kar 2-krat. A novih zadetkov to še ni prineslo. So pa novi zadetki prišli na vrsto v 33. minuti. Po krajšem pritisku domačih igralk, so naše igralke napade odbile in plošček se je nahajal v srednji tretjini. Tu pa so ga pred našimi igralki uspele dobiti domače igralke in sledil je hiter prodor pred naša vrata. Kar dve igralki sta se znašli pred našo vratarko in domače moštvo je povedlo s 3:1. Zadetek je naše igralke kar malce potrl. Že manj kot minuto kasneje so bile domače igralke ponovno v napadu. Domača napadalka se je znašla v bližini naših vrat, kjer je nepokrita prišla do priložnosti za strel. Strel je bil natančen in vostvo domače ekipa se je povišalo na 4:1.

Neugodne minute za naše igralke so se nadaljevale in v 36. minuti je bil rezultat že 5:1. Nato pa so naše igralke prišle do priložnosti, da se vsaj poizkusijo vrniti nazaj v igro. Prišlo je namreč do izključitve na domači strani in Ljubljančanke so zadrsale v igri 5-na-4. A namesto znižanja rezultata je sledil šok in nov zadetek za domače igralke, ki so zadele z igralko manj na ledu. Rezultat je bil povišan že na 6:1. S tem se je druga tretjina tudi končala.

Nekako je že kazalo, da je tekma odločena, a upanje vedno obstaja. Tokrat je bilo to upanje hitro pokopano. Že po nekaj sekundah so domače igralke zadele in vodile že s 7:1, minuto kasneje pa je vodstvo znašalo že 8:1. Tekma je bila odločena in jasno je bilo, da tokrat presenečenja in preobrata ne bo. Igralke obeh moštev so se do konca srečanja še trudile doseči kakšen zadetek. Dvakrat je to domačim še uspelo, našim pa ne. Tekma se je končala z domačo zmago 10:1.

Tekmovanje se za naše članice nadaljuje naslednjo nedeljo, ko doma gostijo moštvo iz Bolzana.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri članicah spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top