skip to Main Content
Članice so si po pričakovanjih že zagotovile nov naslov državnih prvakinj

V nedeljo 24. februarja je bila na sporedu nova tekma v državnem prvenstvu članic.

Kot smo že poročali, je v letošnji sezoni več ali manj vsa pozornost usmerjena na EWHL mednarodno tekmovanje, kjer so naše članice nastopale prvič. A tekmovanje EWHL je končano in sedaj ćlanice čaka še dokončanje sezone v državnem prvenstvu. Nekaj tekem je bilo med sezono že odigranih, preostale – najbolj pomembne pa bodo odigrane sedaj na koncu prvenstva.

No, v bistvu so si naše članice že tekom sezone zagotovile nov naslov državnih prvakinj. V 6 tekmah so 6-krat zmagale. Na drugi strani pa sta si ekipi Triglava in Maribora kar malce razdelili medsebojne točke, tako da je bila prednost naših članic že pred to tekmo neulovljiva.

A vseeno so želele naše članice v današnji tekmi potrditi vlogo favoritinj in z novo zmago dodatno potrditi naslov državnih prvakinj. Ekipi sta se v letošnji sezoni že trikrat srečali. Na vseh treh tekmah so zmagale naše članice. Na prvih dveh je bila razlika še relativno majhna (3:0 in 5:0), na zadnji tretji tekmi pa je razlika znašala že 12:0.

Tako smo tudi danes pričakovali zanesljivo zmago naših članic in točno tako je tudi bilo. Že takoj od začetka tekme so naše igralke narekovale tekmo. Prvič so prišle v vodstvo že  3. minuti, na koncu prve tretjine pa je vodstvo znašalo že 4:0. Končni rezultat se je ustavil na 14:0.

Pia Pren je ob 3 podajah dosegla kar 6 zadetkov. Med bolj izpostavljenimi strelkami pa omenimo še Evo Dukarič (1 zadetek in 4 podaje), Mašo Mole (2 zadetka in 2 podaji) ter Uršo Pazlar (prav tako 2 zadetka in 2 podaji). Seveda pa so tudi vse ostale igralke zanesljivi zmagi doprinesle svoj delež.

Prvenstvo je tako odločeno, ni pa še končano. Do konca nas čakajo še dve tekmi. Prva je na vrsti že naslednji vikend v nedeljo, ko naše članice doma gostijo ekipo Maribor.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri članicah spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top