skip to Main Content
Članice so osvojile naslov državnih prvakinj

V nedeljo 20. marca so naše članice odigrale zadnjo tekmo letošnjega IHL prvenstva. Točkovno gledano so sicer naslov državnih prvakinj osvojile že pred to zadnjo tekmo, je pa ta zadnja tekmo naslov državnih prvakinj (ter naslov IHL prvenstva ) samo še potrdila.

S tem so dekleta ubranila naslov iz prejšnjih sezon. Je pa bilo tekmovanje v tej sezani, za razliko od nekaterih prejšnjih sezon, bolj izenačeno. Na 12 tekmah so naše zmajčice 9 x zmagale, 3 x pa izgubile. Vse 3 izgubljene tekme (ena je bila izgubljena po podaljških) so bile izgubljene proti ekipi Triglav. A to končnega reda in naše zmage ni spremenilo, saj so na drugi strani Kranjčanke nekaj tekem izgubile proti ekipi iz Maribora, kjer Olimpija svojih točk ni izgubljala.

Odločitev o državnem naslovu je bržkone padla najprej na tekmi 27. februarja, ko so naša dekleta gostila ekipo iz Kranja. Takrat so naša dekleta že izgubljala s 3:2, ko je v zadnjih sekujndah Eva Dukarič izid izenačila na 3:3. Kranjčanke so bile sicer nato boljše v podaljšku, a namesto 3 točk, je tako ekipa Olimpije na tej tekmi izgubila le 1 točko. Nato pa je teden dni kasneje sledila še tekma z ekipo Maribor. Naša dekleta so takrat proti koncu tekme vodile s 4:3. V zadnjih minutah, pa je sledilo nekaj kazni in nekaj časa so imele gostje iz Maribora celo dve igralki več na ledu. A naše so zdržale in vse 3 točke so ostale doma. S tem razpletom je takrat postalo jasno, da je prednost Olimpije pred zasledovalkami že prevelika in preostale tekme so bile nato bolj mirne.

Sicer pa je v letošnjem prvenstvu za naše članice nastopilo 19 igralk.

Vratarka Tjaša Intihar je zbrala točno 90% obramb. Najbolj učinkovita dekleta pa so bile Eva Dukarič s 25 točkami, Urša Pazlar s 13 točkami ter Tamara Breznik z 11 točkami.

Več podrobnosti o naši ekipi si lahko preberete na tej povezavi, fotografije in video posnetek pa si lahko ogledate na tej povezavi oz. na tej povezavi..

 

Še enkrat čestitke našim dekletom za osvojen naslov državnih prvakinj in se vidimo v naslednji sezoni.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top