skip to Main Content
Članice se z Madžarske vračajo brez točk, a borbenosti jim ni manjkalo

Članice so bile ta vikend na pravi mali turneji.

V okviru EWHL tekmovanja so se odpravile na Madžarsko, kjer so v soboto odigrale tekmo z ekipo KMH Budapest, dan kasneje v nedeljo pa še z ekipo Budapest U25 selects. Tekmi sta bili odigrani v Budimpešti.

Prva tekma proti ekipi KMH Budapest je bila v resnici nova učna ura za mlade Ljubljančanke, ki letos šele prvič nastopajo v tem tekmovanju. Madžarke na drugi strani sodijo med favoritinje tekmovanja. V prejšnji sezoni so recimo tekmovanje zaključile na 2. mestu po rednem delu prvenstva z vsega 2 porazoma. V ekipi letos poleg domačih igralk nastopajo tudi 4 tuje igralce (iz ZDA, Kanade in Slovaške).

Ekipo trenerja Aci Ferjaniča je razumljivo čakala težka tekma. In res je bila takšna. Domačinke so skozi celotno tekmo narekovale svoj tempo. Ljubljančanke so sicer relativno dolgo držale dober rezultat. Madžarke so prvič v vodstvo prišle šele v 9.minuti. V 13.minuti pa je Pia Pren ukradla plošček Madžarkam in v solo prodoru znižala rezultat na 2:1. A razlika med ekipama je bila vseeno prevelika in že proti koncu prve tretjine so domače igralke “pobegnile” v vodstvo s 6:1. To vodstvo se je nato samo še povečevalo.

Omeniti je potrebno še začetek zadnje tretjine. Že takoj na začetku je do ploščka prišla Pia Pren, ki je hitro prodrla po levi strani. Sledila je lepa podaja pred vrata, kjer se je odlično znašla Eva Dukarič, ki je tako dosegla še drugi zadetek za Ljubljančanke. Na žalost je bil ta zadetek bolj častne narave. Rezultat se je na koncu ustavil pri 24:2 za domače igralke.

Naslednji dan v nedeljo je sledila bolj enakopravna tekma. Nasprotnice so bile igralke ekipe Budapest U-25 selects.

Kot že ime pove, gre za zbor igralk Budimpeških klubov, ki so mlajše od 25 let. Res gre za mlajše igralke, je pa to nekakšna reprezentanca Madžarske v malem. Opomnimo, da Madžarska ženska reprezentanca kotira na 12.mestu svetovne lestvice (Slovenija na 24.). Skupaj imajo na Madžarskem kar 610 registriranih igralk (v Sloveniji 66). Mlade Madžarke so v dosedanjih dveh tekmah dosegle polovični uspeh. Najprej so s 6:2 premagale ekipo Neuberg, nato pa so z 11:3 klonile proti prejšnjim nasprotnicam Olimpije ekipi KMH Budapest.

Kakorkoli že, v tej tekmi so Ljubljančanke želele pustiti boljši vtis. In so tudi ga. V tekmi so sicer mlade Madžarke več ali manj igrale v terenski premoči, a ta ni bila tako izrazita. Prva tretjina se je končala z rezultatom 2:0. A v drugi tretjini so Ljubljančanke pokazale bolj enakovredno igro. Razmerje v strelih v tem delu igre je bilo 9:6 (v korist Madžark). Najprej so zadele igralke Olimpije. Na 2:1 je po podaji Gaje Pezdir in Nine Lončar v 29.minuti znižala Eva Dukarič. Verjetno odločilen zadetek je nato padel v zadnjih sekundah tretjine, ko so domače igralke zadele in povišale na 3:1. Da presenečenja danes vseeno ne bo, pa je bilo nato jasno že v prvih minutah zadnje tretjine, ko so domače igralke povedle že s 4:1. Borbene Ljubljančanke so dobro igro nadaljevale tudi po tem zadetku, a moči za preobrat ni bilo. Tekma je bila s tem izidom tudi zaključena.

Z veliko novimi izkušnjami z dveh tekem se tako igralke Olimpije vračajo v Ljubljano.

Prvenstvo se za Olimpijo nadaljuje v nedeljo 21. oktobra, ko v goste prihajajo igralke KMH Budapest.

 

Video posnetek celotne tekme s KMH Budapest si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s prve tekme (KMH Budapest) si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti (KMH Budapest) s prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti (U25 Select Budapest) z druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri članicah spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top