skip to Main Content
Članice s tretjo zaporedno zmago ostajajo na vrhu lestvice

Nedelja 11.12 je prinesla tudi novo tekmo za Članice v državnem prvenstvu.

Majhno število klubov v tekmovanju so v zadnjem času še dodatno okrnile določene prestavitve tekem, tako da je današnja tekma bila že kar malce težko pričakovana. V Zalog je pripotovala hrvaška ekipa KHL Grič. Zagrebčanke nastopajo v Avstrijski ženski ligi DEBL, kjer trenutno zasedajo 6.mesto med 8 ekipami. Gre torej za zelo izkušeno ekipo, ki je v prejšnjih sezonah velikokrat zaigrala bolje od Ljubljančank, tako da so gostje na nek način celo veljale za favoritinje na tekmi.

Avtor: Rok Srakar

Avtor: Rok Srakar

S tem se seveda niso strinjale igralke Olimpije s trenerjem Francijem Ferjaničem na čelu.

V prvi tretjini sta obe ekipi prikazali močno in čvrsto igro. Olimpija je bila celo malce boljši nasprotnik (tudi v strelih na gol so bile boljše domače igralke – 13:9). Vendar zadetkov v tem delu igre ni bilo.

Podobna igra se je nadaljevala v drugi tretjini. Nato je sledila 24.minuta, ko je Maja Bizjak lepo podala Evi Dukarič, ta pa nato lepo do Nine Lončar in Ljubljančanke so se veselile prvega vodstva. Vendar je zadetek kar malce prebudil gostujoče igralke, ki so začele močneje napadati. V nadaljevanju tretjine so bile boljši nasprotnik in najprej so gostje izenačile rezultat, do konca tretjine pa celo povedle z 2:1.

Avtor: Rok Srakar

Avtor: Rok Srakar

Vendar se Ljubljančanke vodstva odličnih Zagrebčank niso ustrašile. Takoj v začetku zadnje tretjine so močno pritisnile na gol gostij in že v 42.minuti je bil izid ponovno poravnan. Po podaji Tamare Breznik je zadela Gaja Pezdir. Tekma se je nadaljevala v silovitem tempu. Nato je sledila 52.minuta, ko so Zagrebčanke na ledu ostale z igralko manj. V tekmi z zelo malo izključitvami (na strani Ljubljančank izključitev sploh ni bilo, na strani Zagrebčank pa sta bili zgolj dve), veliko priložnosti za igro z igralko več ni bilo. A ponujeno priložnost Ljubljančanke niso izpustile iz rok in v 53.minuti je po podaji Katje Biščak zadela Nina Lončar. Vodstva igralke Olimpije do konca tekme niso izpustile iz rok. Tekma se je končala s 3:2 za zelene.

Avtor: Rok Srakar

Avtor: Rok Srakar

S tretjo zaporedno zmago so Ljubljančanke ostale na vrhu lestvice. Naslednja preizkušnja sledi že naslednji vikend, ko v soboto v Zalog prihajajo igralke Maribora. Tokrat bo igralkam lahko pomagala tudi odlična Pia Pren, ki je bila kazensko izključena na prvi prvenstveni tekmi letošnjega tekmovanja in je v naslednjih dveh tekmah morala odslužiti dodeljeno kazen.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top