skip to Main Content
Članice s 7.zaporedno zmago že skoraj osvajajo naslov državnih prvakinj

Sobota 4.2 je prinesla nov krog državnega prvenstva za Članice. Tokrat so v goste prišle igralke iz Maribora.

Članice HK Olimpija so letos v 6 prvenstvenih tekmah zabeležile 6 zaporednih zmag in so tako prepričljivo v vodstvu na lestvici. Glede na to, da pri Članicah končnice ni, je ta vrstni red še toliko bolj pomemben, saj neposredno določa razporeditev na koncu prvenstva.

Avtor: Rok Srakar

Ekipi sta se v letošnji sezoni pomerili že dvakrat. Na začetku prvenstva so Ljubljančanke v Zalogu (vse domače tekme Zelenih članic se igrajo v Zalogu) slavile 7:3, pred kratkim pa so naše igralke s tesnim rezultatom 6:5 premagale Mariborčanke tudi v Mariboru. Ekipa Francija Ferjaniča je tako v tekmo vstopala v vlogi favorita, a igralke so se dobro zavedale, da brez 100% pristopa novega uspeha ne bo.

V tekmo so Ljubljančanke vstopile s polnim zamahom. Že v prvi tretjini so dvakrat premagale vratarko gostov. V 12.minuti je po podaji Eve Dukarič in Katje Biščak v polno zadela Pia Pren, tik pred koncem tretjine pa po podaji Pie Pren še Katja Biščak.

Avtor: Rok Srakar

Vodstvo z rezultatom 2:0 je trajalo vse do 27.minute, ko je po podaji Nuše Urnaut na 2:1 znižala Sara Confidenti. A Ljubljančanke tempa napadov niso zniževale in do konca tretjine je bil rezultat že 4:1. V 29.minuti je po podaji Maje Bizjak še enkrat zadela Pia Pren, v 36.minuti, pa je Pia Pren še enkrat podala za zadetek Eve Dukarič.

Ko je v začetku tretje tretjine v 42.minuti po podaji Gaje Pezdir zadela še Tamara Breznik, je kazalo, da je tekma že odločena. A borbene Mariborčanke se s tem niso strinjale in so se borile še naprej. Tako je v 44.minuti Tineja Friš Lorber najprej znižala na 5:2, nato pa je v 49.minuti s svojim drugim zadetkom na 5:3 znižala še Sara Confideti. A Mariborčankam več kot to ni uspelo in Ljubljančanke so tekmo pripeljale do zaslužene zmage.

To je bila v 7 prvenstvenih tekmah že 7 zaporedna zmaga ekipe HK Olimpije. S to zmago so Ljubljančanke praktično že osvojile državni naslov. Na lestvici jih sicer še lahko prehitijo nepredvidljive Zagrebčanke (ki so v tem krogu malce presenetljivo izgubile v Kranju z rezultatom 6:5), a glede na formo Ljubljančank bo tudi to zelo težko, hkrati pa se uvrstitev Zagrebčank itak ne šteje v skupni razvrstitvi državnega prvenstva.

 

Prav z Zagrebčankami se morajo naše igralke v preostalih 5 tekmah še trikrat pomeriti, tako da bosta lahko ekipi na ledu v medsebojnih obračunih pokazali kdo je boljši. Naslednja tekma bi morala biti naslednji vikend v Zagrebu, vendar zaradi polnega urnika Zagrebčank (ki tekmujejo tudi v mednarodni ligi) točen termin še ni do konca določen.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme (avtor: Rok Srakar) si lahko ogledate na tej povezavi:

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top