skip to Main Content
Članice po krajšem premoru zopet aktivne v EWHL tekmovanju

Nedelja 20. januarja je prinesla novo tekmo za našo ekipo članic.

Tokrat so se ponovno zbrale v malce širši izvedbi, saj je bila na sporedu nova tekma v mednarodnem EWHL tekmovanju. V tem tekmovanju namreč naše članice nastopajo okrepljene z nekaterimi drugimi igralkami iz slovenskih klubov.

Foto: Rok Srakar

Nazadnje so naše igralke v tekmovanju EWHL nastopile 9. decembra, ko so doma izgubile proti ekipi Bolzana s 5:0. Sedaj pa je premora v tej ligi konec in sledijo zaključni krogi, ki bodo odločili kdo se bo uvrstil med prve štiri ekipe, ki bodo odigrale končnico.

Ljubljančanke tja žal več ne morejo. To pred sezono ni bilo niti za pričakovati, saj je to prvič, da tekmujejo v tako široki in močni konkurenci. Seveda pa tja merijo Dunajčanke – današnje nasprotnice Olimpije, ki so pred današnjim srečanjem celo vodilna ekipa na lestvici. Favorit tekme je bil torej določen.

A kljub temu, da naj naše igralke v tej tekmi ne bi imele večjih možnosti, so se v boj pognale zelo odločno. V prvi tretjini smo videli odprto igro. Naše igralke so bile celo malce več pri strelih (razmerje 17:16 v našo korist). Vendar prva tretjina zadetkov še ni prinesla. Jih je pa zato prinesla druga tretjina, a žal so bili vsi zadetki v mreži Ljubljančank. Močna prva tretjina je naše igralke malce utrudila in gostje so prevzele pobudo. Prvič so zadele v začetku 23. minute. Po krajšem pritisku na domača vrata je sledil poizkus protinapada naših igralk, kar pa so gostje uspešno preprečile. Sledil je nov vstop v našo obrambno tretjino in natančna podaja pred vrata, kjer je iz bližine zadela gostujoča igralka in Dunajčanke so se lahko veselile prvega vodstva. Gostje so bile nato v nadaljevanju uspešne še dvakrat in druga tretjina se je končala z rezultatom 3:0 za Dunaj.

Foto: Rok Srakar

Podobna igra s podobnim razmerjem moči je nato sledila še v zadnji tretnini. Gostje so najprej še dvakrat zadele in v 49. minuti je bil rezultat že 5:0 za vodilno ekipo z Dunaja. Nato pa je prišla 55. minuta. Gostje so napadale in sledil je sodniški met v naši obrambni tretjini. Tega so dobile naše igralke. Nekaj časa je potekala borba za izhod iz tretjine, nakar je to našim igralkam uspelo in po desni strani je v napad pobegnila Pia Pren. V napadalni tretjini je plošček podala nazaj do prihajajoče Julije Blazinšek. Ta je neovirano zadrsala proti vratom in s strelom z razdalje nekaj metrov prvič premagala gostujočo vratarko. Izid je bil znižan na 5:1. A to ni bil končen rezultat srečanja. Čisto v zadnjih sekundah srečanja so gostje še enkrat zadele in tekma se je končala z zmago ekipe z Dunaja s 6:1.

Dunajčanke z današnjo zmago ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice.  Zmagali pa sta tudi ekipi iz Bolzana in Salzburga, ki se bosta očitno borili za 4. mesto. Do konca rednega dela ni več veliko, a vseeno vsako ekipo čaka še nekaj krogov, tako da je kombinacij za uvrstitev med vodilne 4 ekipe še veliko. Ljubljančanke morajo do konca prvenstva odigrati še 3 tekme in seveda med vodilne 4 ne morejo več. Če pa bodo v teh tekmah uspele iztržiti še kakšen pozitiven rezultat, pa bomo videli. Prva priložnost bo že v nedeljo 27. januarja, ko v Slovenijo prihajajo igralke iz Salzburga.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top