skip to Main Content
Članice odhajajo iz Kranja z zasluženo zmago

V soboto 19.11. se je po malce daljšem premoru nadaljevalo državno prvenstvo Članic. Ker je bilo nekaj vmesnih tekem prestavjenih, je bil tako ponovno na sporedu obračun z ekipo HK Triglav. Tokrat je vloga gostiteljic pripadala Kranjčankam.

skupinskaEkipa Olimpije je sicer v Kranj odpotovala v malce okrnjeni zasedbi, saj je lahko trener Franc Ferjančič računal zgolj na 10 igralk in vratarko. Med drugim na današnji tekmi ni mogel računati na eno glavnih igralk Zmajčic Pio Pren, ki je bila zaradi grobega prekrška v prvi tekmi kaznovana z dvema tekmama premora. V prvi tekmi, ki je bila pred tedni odigrana v Zalogu, so zanesljivo slavile Ljubljančanke in vloga favoritinj za današnjo tekmo je tudi danes pripadala Zmajčicam.

In tekma se je v tem duhu tudi začela. Že v 3.minuti je po podaji Sare Prkofljev zadela Eva Dukarič. Minuto kasneje pa je po podaji Eve Dukarič zadela še Špela Prebil. Zanesljiva igra Ljubljančank se je nadaljevala in do konca prve tretjine smo v mreži domače vratarke videli še dva zadetka (Eva Dukarič po podaji Katje Biščak ter novinka v ekipi Tina Zuljan po podaji Špele Prebil).

V nadaljevanju se je prevlada Zmajčic malce umirila. Za 5:0 je v drugi tretjini zadela še Nina Lončar.

Tekma je bila praktično odločena in do konca tekme smo videli še en zadetek v mreži Zmajčic ter dva v mreži Kranjčank (Nina Lončar po podaji Gaje Pezdir ter samostojni zadetek Katje Biščak).

Trener Franc Ferjančič je bil lahko z igro Zmajčič zadovoljen. Prvenstvo se nadaljuje v decembru. Najprej v Zalog (v Zalogu namreč Zmajčice igrajo svoje domače tekme) 11.decembra prihaja odlična zagrebška ekipa KHL Grič.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top