skip to Main Content
Članice niso uspele presenetiti igralk iz Bolzana

V nedeljo 18. novembra je bila na sporedu nova, že 9. tekma Olimpije v tekmovanju EWHL.

S to tekmo so članice že dokaj dobro zakoračile v drugi del tega kakovostnega tekmovanja, ki se ga dekleta leto udeležujejo prvič. Tokrat so se igralke odpravile v Bolzano.

To je bila prve tekme med tema dvema ekipama. Bolzano se na približno polovici odigranih tekem rednega dela nahaja pri vrhu lestvice. Tam se ekipa bori za 4. mesto, ki vodi na finalni Final4 turnir. Ljubljančanke pa se z eno zmago nahajajo pri dnu lestvice in z nekaj preostalimi ekipami lovi izkušnje proti bolj priznanim tekmicam.

Ekipa Bolzano je torej veljala za dokaj velika favorita na tekmi.In ta naziv je ekipa iz Italije na ledu tudi upravičila.

Že v prvi tretjini so domače igralke prevzele pobudo. Več ali manj se je igralo pred Ljubljanskimi vrati. Že v prvih minutah so si igralke Olimpije prislužile nekaj kazni. Nekaj sekund so bile na delu celo z dvema igralkama manj na ledu. A zadetka tu še ni bilo. Prišel pa je v 9. minuti, ko sta bili ekipi ponovno v polnih postavah. A kljub premoči domačih igralk, vodstvo ni bilo visoko. Rezultat 1:0 je veljal vse do 19. minute, ko so igralke iz Bolzana končno ponovno zadele in z 2:0 se je prva tretjina tudi končala.

Prevlada se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. V tej tretjini so bile domačinke še za odtenek bolj učinkovite. “Črne” minute so za Ljubljančanke prišle predvsem v 25.minuti. V časovnem obdobju manj kot dveh minut so domačinke kar trikrat zadele in s 5:0 je bila tekma bržkone odločena. A novih zadetkov v tej tretjini nato ni bilo in rezultat 5:0 je do zadnje tretjine ostal nespremenjen.

V zadnji tretjini so bili pritiski domačih igralk razumljivo malce manjši. Do nekaj priložnosti so prišle tudi igralke Olimpije. A v zadnjih minutah je nato vseeno prišlo še do enega zadetka domačink in 6:0 je bil nato tudi končni rezultat srečanja.

Pričakovan rezultat stanja na lestvici za Ljubljančanke ni spremenil. Za njih bo bistveno bolj pomembno gostovanje v soboto 25. novembra. Igralke Olimpije se odpravljajo k ekipi Neuberg. Neuberg je prejšni teden po razburljivi tekmi s 3:2 premagal Olimpijo in sobotni dvoboj bo idealna priložnost, da igralke Olimpije vrnejo tekmicam za ta poraz in da v EWHL tekmovanju osvojijo nove točke.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko dogajanje v ekipi članic spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top