skip to Main Content
Članice nadaljujejo z zmagami v državnem prvenstvu

Članice so v novem koledarskem letu tekme pričele v tekmovanju državnega prvenstva. Pozornost je sicer v letošnji sezoni usmerjena bolj proti mednarodni ligi EWHL, kjer pa se tekmovanje nadaljuje šele proti koncu meseca januarja. Do takrat pa bodo na sporedu tekme državnega prvenstva.

Avtor: Rok Srakar

Tokrat je bila na sporedu 4. tekma članic. Igralke Olimpije so gostovale v Kranju. Igralke Triglava so se pred časom že pomerile z Olimpijo. Takrat so bile boljše naše igralke z rezultatom 3:0.

Tudi tokrat smo lahko pričakovali podobno tekmo. Tekmo v kateri bi morale igralke Olimpije na koncu prevladovati, a vseeno tekmo v kateri se borbene Kranjčanke ne bodo kar tako prepustile rezultatu. In res je bilo tako. Naše igralke so sicer z zadetkom Tamare Breznik (podajala je Lara Srakar) povedle že v 5. minuti, a to je bil tudi edini zadetek v tem delu igre. A to ne pomeni, da priložnosti za zadetek ni bilo. Najprej so igralke Olimpije prišle do priložnosti v igri 5-na-3. A tega niso izkoristile. Nato se je trend izključitev obrnil in so s 5-na-3 zaigrale igralke Triglava. A tudi to ni bilo dovolj za novo zadetek. Prva tretjina se je tako končala z rezultatom 1:0.

Izključitve so se nadaljevale tudi v drugi tretjini. Najprej smo videli izključitev na strani Olimpije. Ta je minila brez zadetkov. V 33 minuti pa smo najprej videli izključitev na strani domačih igralk. Igra 5-na-4 dolgo ni trajala, saj je bila kmalu izključena še naša igralka. A tudi igra 4-na-4 se ni dolgo obdržala, saj je kmalu prišlo do nove izključitve na strani Kranja. A tudi igra 4-na-3 zadetkov ni prinesla.

Avtor: Rok Srakar

Ko pa so ekipe ponovno zadrsale v polni postavi pa so na vrsto prišli tudi novi zadetki. Zadevale so igralke Olimpije. V 36. minuti je za vodstvo 2:0 zadela Patricija Usnik (podala je Urša Pazlar), v 38.minuti pa je za vodstvo 3:0 zadela Gaja Pezdir (podala je Nina Maver). 3:0 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Če smo v drugi tretjini dolgo čakali na prve zadetke, temu ni bilo tako v zadnji tretjini. Že v prvi minuti zadnjega dela je svoj drugi zadetek dosegla Gaja Pezdir (podala je Eva Dukarič) in s tem ekipo Olimpije pripeljala v vodstvo s 4:0. Tekma je bila v tem trenutku verjetno že odločena. In res se je igra umirila in razen nekaj priložnosti na obeh straneh novi razburjenj na ledu nismo videli. Je pa v zadnji minuti tekme nato vseeno prišlo do spremembe rezultata za končnih 5:0 je zadela Tamara Breznik (podala je Maja Bizjak).

Ekipa Olimpije s to zmago povečuje prednost pred ostalim dvema ekipama in vse boj se nakazuje, da se naslov državnih prvakinj ostal v Ljubljani.

S tekmo Maribor – Olimpija se državno prvenstvo nadaljujejo že naslednjo soboto.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije (avtor: Rok Srakar) s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top