skip to Main Content
Članice končale s tekmovanjem v EWHL ligi

V soboto 16. februarja je bila na sporedu še zadnja tekma v tekmovanju EWHL za naše članice.

Foto: FB profil Risinje

Tokrat so se odpravile v avstrijski Kapfenberg. Nasprotnik pa je bila Kazahstanska ekipa Aisulu Almaty. Almaty je mesto na skrajnem jugo-vzhodu Kazahstana (beseda Aisulu pa pomeni “lepa luna”). Kazahstanke nastopajo v EWHL tekmovanju, ki je nekako bolj rezervirano za ekipe iz naše regije. Ekipa pripotuje v Avstrijo, kjer je nastanjena večji del sezone in tam se domače tekme s to ekipo tudi igrajo.

Ekipa velja za eno boljših v EWHL tekmovanju. Po rednem delu je ekipa osvojila 3. mesto in se je tako uvrstila na finalni turnir končnice. Olimpija se je z ekipo v letošnji sezoni že srečala. To je bilo takrat tudi prvo srečanje Olimpije v EWHL tekmovanju. V Zalogu so zmagale Kazahstanke z rezultatom 8:0.

Seveda je ekipa “Lepa luna” tudi danes veljala za favorizirano ekipo, a ekipa pod vodstvom trenerje Aci Ferjaniča si je vseeno tekom sezone nabrala nekaj dobrih izkušenj, tako da so naše igralke želele pokazati bistveno bolj izenačeno igro, kot so jo pokazale na prvi tekmi.

In delno jim je to tudi uspelo. Kazahstanke so sicer v temo vstopile odločno. Že v 7. minuti je tako prišlo do prve izključitve na naši strani. Zaradi spotikanja v napadalni tretjini je bila izključena Urša Pazlar. Kazahstanke so seveda pritisnile na naša vrata. Plošček je kar nekaj časa krožil okoli naših igralk, dokler ni E. McLean sprožila natančen strel iz modre črte in domača ekipa je povedla z 1:0. Hitra igra se je nadaljevala tudi po tem zadetku in že v naslednji minuti je mlada M. Tursnynova iz neposredne bližine zadela za 2:0. Hitro in relativno visoko vodstvo domače ekipa je bilo seveda neugodno, a naše igralke so se zbrale in niso dovolile, da bi tekma “razpadla” že takoj v uvodu. Čez nekaj minut so se one znašle v igri z igralko več na ledu. Pritisnile so na vrata domačih igralk in to se jim je obrestovalo. Eva Dukarič je podala do Julije Blazinšek. Ta je nato podala v sredino do Gaje Pezdir, ki pa je plošček vrnila nazaj do Julije, ki se je med tem sama znašla pred gostujočo vratarko. Lepo jo je preigrala in rezultat je bil v 12. minuti znižan na 2:1.

Foto: FB profil Risinje

To je bil tudi končni rezultat prve tretjine. Tudi v nadalevanju so naše igralke nudile dostojen odpor. A premoč domačih igralk je bila vseeno prevelika in prednost Kazahstank se je počasi povečevala. Druga tretjina se je končala z rezultatom 3:1, v zadnji tretjini pa so domače igralke zadele še dvakrat in tekmo zaključile z zmago 5:1.

S to tekmo je nastopov v mednarodni ligi EWHL za naše igralke konec. Odigrale so 16 tekem kjer so iztržile dve zmagi. Seveda se jim v končnico ni uspelo uvrstiti, a osnovni cilj – nabiranje izkušenj za naslednje sezone je bil izpolnjen. Naše igralke so bodo sedaj posvetile državnemu prvenstvu, kjer se jim obeta ubranitev naslova državnih prvakinj. mi pa bomo do konca sezone še pospremili končnico EWHL lige z najboljšimi 4 uvrščenimi moštvi. Poleg Kazahstank so to še Dunajska ekipa EHV Sabres, Madžarska ekipa KHM Budapest ter Italijanska ekipa iz Bolzana.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri članicah spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top