skip to Main Content
Članice imajo premor v EWHL tekmovanju – na vrsti so tekme v državnem prvenstvu

V dosedanjem poteku sezone so članice svojo pozornost več ali manj posvečale tekmovanju v mednarodni EWHL ligi. Vmes so sicer odigrale dve srečanji v državnem prvenstvu, a pravi čas za preusmeritev pozornost na te tekme je prišel šele sedaj. Tekmovanje EWHL ima namreč do konca januarja premor in v tem premoru bodo na vrsti nekatere tekme v državnem prvenstvu.

Tokrat so članice ostale doma in v goste so prišle igralke iz Maribora. V letošnjem prvenstvu sta ekipi Maribora in Triglava naredili očiten korak naprej in tekme niso več tako neizanečane, kot so bile v tekmah z Olimpijo v prejšnji sezoni. Še vedno pa je ekipa Olimpije odločena, da tudi letos več ali manj zanesljivo ubrani naslov državnih prvakinj. Na prvih dveh tekmah so Ljubljančanke že zmagale, današnje nasprotnice iz Maribora pa so odigrale tri tekme, kjer so eno dobile in dve izgubile. Ekipi sta se v teh tekmah že srečali. V prvi tekmi so bile boljše Ljubljančanke s 3:1.

Igralke Olimpije so torej tudi v to novo tekmo vstopile odločeno. To se jim je obrestovalo, saj so že v prvem napadu, v prvi minuti zadele za prvo vodstvo. Podali sta Nina Lončar in Pia Pren, zadela pa je Eva Dukarič. V 5. minuti pa je sledil že drug zadetek. Tokrat je podala Patricija Usnik, zadela pa je Pia Pren. A hitra zadetka Ljubljančank nista pomenila, da je tekma že odločena. Gostje so se borile naprej. Že čez dobro minuto je Julija Blazinšek vodstvo domačih igralk znižala na 2:1, v 10. minuti pa je ista igralka izkoristila še kazenski strel in rezultat je bil izenačen.

Izenačujoč zadetek je bil dosežen v času, ko so igralke iz Maribora imele na ledu igralko manj. Tako so po tem zadetku Ljubljančanke nadaljevale s prednostjo igralke več na ledu, kar so nato tudi izkoristile. Že v 11. minuti so tako ponovno vodile. Podala je Nina Maver, zadela pa Maja Bizjak. Nato se je igra malce umirila in izgledalo je, da bo 3:2 tudi končen rezultat prve tretjine. A temu ni bilo tako. V zadnjih 40 sekundah igre v prvi tretjini smo videli še dva zadetka. Najprej je po podaji Gaje Pezdir za 4:2 zadela Pia Pren, nato pa je še pred koncem tretjine na 4:3 znižala Julija Blazinšek, ki je tako dosegla že svoj 3 zadetek.

A s koncem prve tretjine se je končala tudi izenačena igra med ekipama. V 25. minuti so Ljubljančanke ponovno “pobegnile” na dva zadetka razlike (podala je Eva Dukarič, zadela pa Gaja Pezdir). Od tu naprej pa poti nazaj ni bilo več in domače igralke so svojo vodstvo samo še povečevale. 3 nove zadetke smo videli še v drugi tretjini (podaja Nina Lončar – zadetek Eva Dukarič, podaja Pia Pren – zadetek Gaja Pezdir, podaja Eva Dukarič in Nina Lončar – zadetek Pia Pren).

3 zadetke pa smo nato videli še v zadnji tretjini. Dva zadetka je dosegla Pia Pren (pri obeh je podala Eva Dukarič, pri enem pa še Gaja Pezdir). Enega pa je po podaji Tamare Breznik dosegla Urša Pazlar.

S končnim rezultatom 11:3 so Ljubljančanke tako dosegle svojo 3 zaporedno zmago. S tem ostajajo v vodstvu na prvenstveni lestvici. Igralke Olimpije tekme nadaljujejo v nedeljo 6. januarja, ko gostujejo pri ekipi Triglav.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top