skip to Main Content
Članice 5-od-5

Torek 27.decembra je prinesel novo tekmo za Članice v državnem prvenstvu. Ljubljančanke so se odpravili na gostovanje v Maribor. V letošnji sezoni so igralke Olimpije do te tekme odigrale 4 tekem in vse 4 tudi dobile. Spomnimo, da Članice v prvenstvu igrajo zgolj 12 tekem in da končnice Play-off ni na sporedu. Vsaka tekma je za končni razpored torej zelo pomembna.

Ekipi sta se v prvenstvu enkrat že pomerili (vsaka ekipa se z vsako pomeri 4x) in to ravno pred 10 dnevi. Takrat so v Zalogu bile boljše igralke Olimpije z rezultatom 7:3.

Tekma je bila zelo izenačena od samega začetka, a rezultatsko so bile bistveno bolj uspešne domače igralke, ki so v 26.minuti že vodile z 2:0. Nato pa je v 27.minuti Pia Pren po podaji Patricije Ustnik znižala rezultat na 2:1 in nakazala, da bo tekme še dolga in zelo napeta. V 33.minuti je po zadetku Tine Zuljan (podaja: Katja Biščak) sledilo izenačenje rezultata. A tudi domače igralke so pokazale kaj je prava borba in v 41.minuti je bila domača ekipa ponovno v vodstvu. Goliada se je v bistvu šele dobro začela.

Najprej je v 44.minuti Pia Pren po podaji Nine Lončar izid izenačila na 3:3. A, že minuto kasneje so bile domačinke ponovno v vodstvu 4:3. Kar pa ni trajalo dolgo, saj so v 46.minuti Ljubljančanke (Tina Zuljan) izid ponovno izenačile. A odlične domače igralke niso in niso pustile Ljubljančankam prevzema vodstvo in v 52.minuti so bile gostje ponovno v zaostanku. Po podaji Nine Lončar je izid šele v 58.minuti izenačila Pia Pren. Takrat pa se je sreča končno nasmehnila tudi igralkam Olimpije in prav v zadnji minuti so prvič na tekmi prešle v vodstvo (strelka Pia Pren), ki ga nato do konca tekme niso več izpustile iz rok.

Napeta in dramatična tekma, po kateri je bil trener Franci Ferjanič vidno zadovoljen. S to zmago so Ljubljančanke prepričljivo v vodstvu prvenstvene lestvice. Takoj po novem letu 7.januarja sledi gostovanje pri ekipi Triglav in morebiti se glede na rezultate obeh ekip nadejamo nove 6.zaporedne zmage v prvenstvu.

 

Zapisal: Vladimir Ban
Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.
Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top