skip to Main Content
Članice 4.tekma – 4.zmaga

Članice imajo po malce počasnejšem začetku prvenstva, ko je bila marsikatera tekma prestavljena, v decembru bistveno bolj poln urnik. V soboto 17.12 smo tako videli novo tekmo zelenih Zmajčic. V Zalog (kjer Članice HK Olimpija igrajo domače tekme) je prišla ekipa HDK Maribor.

Ljubljančanke so v tekmo vstopale kot favoritinje, saj so v prvih 3.tekmah prvenstva zabeležile 3 zmage, med drugim tudi proti favorizirani ekipi iz Zagreba KHL Grič.

Avtor: Drago Čigon

Pia Pren

Dodatno samozavest Ljubljančankam in njihovemu trenerju Franciju Ferjaniču je vlivalo dejstvo, da se je v ekipo vrnila verjetno najboljša igralka Pia Pren, ki je morala zadnji dve tekmi počivati zaradi disciplinske kazni. Čeprav so igralke Olimpije s trdo in odlično ekipno igro v prejšnjih dveh krogih pokazale, da znajo igrati zelo dober hokej tudi brez najboljših igralk, pa se je vrnitev Pie Pren tokrat močno obrestovalo.

Prav Pia Pren je tako domače že v 41.sekundi igre pripeljala do vodstva z 1:0. Tak rezultat smo videli tudi do konca prve tretjine.

skupinskaV nadaljevanju igralke Olimpije niso popuščale in v 28.minuti je danes prav tako odlična Tina Zuljan po podaji Pie Pren zadela že za vodstvo s 3:0 (pred tem je prav Pia Pren po podaji Tine Zuljan in Eve Dukarič v 23.minuti zadela za 2:0).

Vendar se igralke iz Maribora niso predale. Tako kot skozi celotno tekmo so igrale še naprej borbeno in z veliko streli na gol (v celotni tekmi so bile gostje celo boljše v številu strelov na gol z 62 proti 46). Izid na koncu 2.tretjine je bil tako 3:1 za domače igralke.

V zadnji tretjini smo videli nadaljevanje dokaj izenačene borbe. Vendar je nato prišla 49.minuta, ko je Pia Pren dvakrat zapored zadela. Tekma je bila s tem praktično odločena in želje gostujočih igralk po napeti končnici se niso uresničile..

Vendar smo do konca nato videli še kar nekaj zadetkov. Najprej je na 6:1 povišala Tina Zuljan (podaja Nina Lončar in Pia Pren). Nato so gostje znižale rezultat na 6:2. V 59.minuti nov prodor Tine Zuljan, ki je po podaji Pie Pren zadela za 7:2, v zadnjih sekundah tekme, pa so gostje znižale na končnih 7:3.

Trener Franc Ferjanič je vsekakor zadovoljen s prikazano igro. Vendar prav veliko počitka in priložnost za proslavljanje ni, saj se državno prvenstvo nadaljuje že v četrtek, ko se Ljubljančanke odpravljajo na težko gostovanje v Zagreb.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s s tekme si lahko ogledate na tej povezavi

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top