skip to Main Content
Članicam ni uspel naskok na drugo zmago v EWHL tekmovanju

V nedeljo 25. novembra, je bila na vrsti nova tekma naših članic v tekmovanju EWHL.

Lahko bi rekli, da so imele tokrat “lahek” urnik. Namreč, kar nekaj zadnjih vikendov so dekleta igrale tudi po dvoje tekem na vikend, kar je vsekakor velika sprememba glede na lansko letno sezono, ko so v celotni sezoni odigrale le 10 tekem.

Tokrat je bila na sporedu “le” ena tekma. V nedeljo so igralke Olimpije odpotovale v Kapfenberg, kjer jih je čakala ekipa Neuberg Highlanders. Ekipa Neuberg vsekakor sodi v skupino ekip, ki so primerljive z našo mlado ekipo Olimpije. Obe ekipi sta imeli pred tem srečanjem zabeleženo eno zmago. Ekipa Neuberg jo je dosegla ravno proti naši ekipi. Takrat so bile igralke iz Kapfenberga s 3:2 boljše od igralk Olimpije.

Pričakovali smo novo testno tekmo in takšna je tudi bila. Tekma se za naše članice ni pričela najbolje. V začetku 7. minute je bila zaradi prekrška v napadu izključena naša igralka Nina Lončar. Domače igralke niso dolgo potrebovale, da so kaznovale izključitev naših deklet. Najprej so se dekleta borila za plošček ob ogradi. Dobila ga je napadalka domače ekipe in krenila proti vratom. Igralke Olimpije so prepozno odreagirale in domača napadalka je nemoteno sprožila strel proti vratom. Domača ekipa je tako povedla z 1:0. Ne glede na zadetek, se je izenačena igra z rahlo terensko premočjo domače ekipe nadaljevala. Čez nekaj minut so imele naše igralke prednost igralke več na ledu, nekaj kasneje pa so enako priložnost imele še domače igralke. Nič od tega spremembe izida ni prineslo. Se je pa izid nato vseeno spremenil še pred koncem prve tretjine. V napadu so bile naše igralke. Po kratki kombinaciji je močan strel sprožila Pia Pren. Domača vratarka je strel ubranila in sledil je sodniški met. Tu pa so naše igralke kar malce pozabile na obrambo. Sodniški met v obrambni tretjini domače ekipe je pripadal domačim igralkam, ki so silovito krenile v protinapad. Po hitri podaji se je na desni strani sama pred našo vratarko znašla Kanadčanka A. Boutour, ki ji ni bilo težko že drugič danes zatresti mrežo Olimpije. Rezultat je bil 2:0 za domačo ekipo in s tem rezultatom se je prva tretjina tudi končala.

Vsekakor to ni bil rezultat, ki so si ga Ljubljančanke želele po prvi tretjini, a tekma je bila še dolga in nikakor še ne odločena. Igralke Olimpije so tako v drugo tretjino vstopile bistveno bolj odločno. V prvi minuti je sledila že prva priložnost. Po desni strani je plošček v napadalno tretjino pripeljala Julija Blazinšek. V sredini sta se odkrivali Eva Dukarič in Pia Pren. A Julija podaje ni začutila in s ploščkom se je zapeljala za vrata od koder je plošček poslala na modro črto, kjer je čakala Patricija Usnik. Patricija je sprožil strel proti vratom. Morebiti je bila to bolj podaja v upanju, da se pred vrati ustvari gneča. A kakorkoli že, plošček je poletel mimo vseh igralk in tudi mimo domače vratarke in rezultat je bil znižan na 2:1.

Nažalost pa je bilo znižanje vodstvo bolj kratkotrajno. V 25. minuti je sledila podobna akcija kot na koncu 1. tretjine. V napadu so kombinirale naše igralke. V nekem trenutku so domače igralke dobile plošček in sledila je hitra podaja do druge Kanadčanke v domači ekipi S. Smith. Smith je dobila plošček in sama krenila proti vratom Ljubljančank. Naši vratarki prodora ni uspelo zaustaviti in vodstvo je bilo povišano na 3:1. Kljub naporom, igralkam Olimpije izida v drugi tretjini ni več uspelo spreobrniti in z rezultatom 3:1 sta se ekipi odpravili na zadnji odmor.

Zaradi tesnega rezultata se je igra še posebej razživela v zadnji tretjini. V 45. minuti so najprej do nove prave priložnosti prišle naše igralke. Ponovno je bil v igri naš prvi napad. Najprej so naše igralke napad zaključile s strelom Julije Blazinšek. Domača vratarka je strel ubranila, odbitek pa so domače igralke uspele spraviti ven iz svoje obrambne tretjine. Naše igralke so morale ponovno pričeti z ogranizacijo napada. To je storila Pia Pren. Sama je zadrsala v napadalno tretjino, a prodor proti vratom ji ni uspel. Je pa zato plošček prevzela Julija Blazinšek, ki je s pravim malim slalomom zaokrožila mimo domačih branilk in zadela za 3:2.

A tudi tokrat znižanje vodstva ni trajalo dolgo. Izvajal se je sodniški met v naši obrambni tretjini. Po krajši borbi so do ploščka prišle domače igralke. Sledila je kratka kombinacija in močan strel z modre črte. Ta strel je naša vratarka Pia Dukarič še uspela ubraniti. A odbit plošček je prišel do S. Smith, ki ji ni bilo težko doseči še svoj drugi današnji zadetek za povišanje vodstva na 4:2. Pisala se je 48. minuta.

A tu se naše igralke še niso predale. Dve minuti kasneje je ponovno udaril naš prvi napad. Naše igralke so se trudile organizirati napad v svoji obrambni tretjini. Nato pa je sledila hitra podaja Eve Dukarič do Pie Pren na sredino igrišča. Ta pa je plošček takoj poslala naprej do Julije Blazinšek, ki je sama prodrla proti domači vratarki. Julija je zanesljivo zadela in izid je bil ponovno znižan na 4:3.

A žal v tej točki naše igralke niso zmogle zaustaviti hitrih Kanadčank v domači ekipi, ki so v 55. minuti ponovno “udarile”. Sledil je nov hiter protinapad. Ponovno je Pia Dukarič prvi strel ubranila, A. Boutour pa je dosegla svoj tretji zadetek in s 5:3 je bila tekma v 54. minuti že skoraj odločena. Naše igralke moči za preobrat niso več imele. Še vedno so poizkušale z napadi, a s tem so samo še bolj odprle pot do svojih vrat, kar so domače igralke izkoristile in z zadetkom v 59. minuti postavile končni rezultat tekme 6:3.

Žal nam je lahko za zamujeno priložnost. Ekipa Olimpije tako ostaja na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, ekipa Highlanders pa je sedaj s 6 točkami na 8. mestu. A priložnost za nove točke bo sledila že v nedeljo, ko se naše članice odpravljajo k ekipi Lakers Karnten. Ekipa Lakers je sicer ta vikend kar malce presenetljivo premagalo ekipo Budapest U25 select in se sedaj z 9 točkami nahaja na 6. mestu. A ravno proti ekipi Lakers so naše članice zabeležile trenutno edino zmago v EWHL tekmovanju. Doma so bile boljše z rezultatom 4:1.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji članic spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top