skip to Main Content
Članicam je malo zmanjkalo do druge zmage v EWHL tekmovanju

Minuli vikend je članicam ponovno prinesel dvojni program.

V soboto je bila najprej na vrsti zaostala tekma z Dunajčankami, v nedeljo pa jih je čakala še tekma z Neuberg Highlanders.

Po uvodnih krogih v EWHL tekmovanju smo že ugotovili, da so si ekipe po kakovosti zelo različne. Ekipe z vrha lestvice so praktično nepremagljive od ekip s spodnjega dela lestvice. Za naše članice, ki so novinke v ligi je torej vsaka tekma nova izkušnja. Z ekipami iz zgornjega dela želijo čim bolj “drago prodati svojo kožo” in si hkrati nabrati čimveč izkušenj, z ekipami iz spodnjega dela lestvice, pa se želijo enakovredno postaviti po robu in si tako priboriti čim več dragocenih točk.

Dunajčanke, ki so bile na vrsti v soboto sodijo v zgornji del lestvice. Večjih možnosti za uspeh tako Ljubljančanke niso imele. V prejšnjih krogih so proti boljšim ekipam igralke Olimpije vedno dobro začele in kljub nekaterim visokim porazom, je kar dolgo trajalo, da je obramba na tekmi prvič klonila. Tokrat je bilo malce obratno. Dunajčanke so že takoj prevzele pobudo in po prvi tretjini povedle že s 7:0. Šele v naslednjih dveh tretjinah, je bila igra manj očitno na strani Avstrijk. Tekma se je končala s končnim rezultatom 10:0. S tem rezultatom so Dunajčanke prišle celo do drugega mesta na prvenstveni lestvici.

Bistveno bolj zanimivo pa je bilo v nedeljo. Ekipa Neuberg Highlanders v dosedanjih 5 tekmah še ni osvojila točke, igralke Olimpije pa so prvič zmagale na zadnji tekmi preteklega vikenda. Vsi skupaj smo tako upali na nov uspeh Ljubljančank.

Prva tretjina je minila v izenačeni igri. Skupno število strelov je bilo 11:10 v korist Olimpije. V 13.minuti so igralke Olimpije prišle v priložnost z igralko več na ledu, kar pa niso izkoristile. So pa gostje takoj po popolnitvi svojih vrst v 15.minuti to kaznovale in povedle z 1:0. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V drugi tretjini so bile gostje malce bolj napadalne (prednost v strelih na vrata 21:11), a prve so mrežo zadele domače igralke. Že v prvi minuti nadaljevanja se je med strelke vpisala Pia Pren, med podajalke pa Nina Lončar. V naslednjih minutah je nato izgledalo, da imajo igralke Olimpije celo priložnost preiti v vodstvo, saj so zaigrale z igralko več na ledu, a sreča jim je obrnila hrbet. Namesto vodstva domačih igralk, smo videli gol gostujoče ekipe z igralko manj na ledu. Ta zadetek je Ljubljančanke malce portl, saj so v nadaljevanju tretjine nato naredile nekaj napak. Kmalu po zadetku gostujoče ekipe so bile igralke Olimpije ponovno na ledu z igralko manj na ledu. To sicer ni trajalo dolgo, saj se je kmalu na klop za kaznovane igralke preselila še igralka gostujočega moštva. Še nekaj minut zatem pa je bila ponovno Olimpija tista ekipa, ki je imela na ledu igralko manj. A vse te izključitve spremembe izida niso prinesle in tretjina se je končala z rezultatom 2:1.

Če so bile v drugi tretjini malce bolj podjetne gostje, pa so bile v zadnji tretjini ponovno malce bolj podjetne domače igralke. V strelih na vrata so prednjačile s 17:13. A prve so zadele gostje in v 42. minuti je bil rezultat že 3:1. Slovenske igralke se pri tem niso predale. Pritiskale so naprej in v zadnjih minutah smo videli pravo malo dramo. Najprej je v 57. minuti na 3:2 znižala Eva Dukarič (podajalki sta bili Tamara Breznik in Pia Pren). Igralke Olimpije so seveda pritiskale še naprej. Gostje so se branile in v določenih trenutkih jim ni preostalo drugega, kot da nalete Ljubljančank zaustavijo s prekrškom. Tako je najprej na klop za kaznovane odšla prva gostujoča igralka, kmalu za tem pa še druga. Igralke Olimpije so tako napadale tudi z dvema igralkama več na ledu. A žal pri tem niso bile natančne in mreža se do konca ni več zatresla. Gostje so tako slavile zmago s 3:2.

S to zmago gostujoče ekipe imamo sedaj na polovici prvenstva tri ekipe, ki sestavljajo spodnji del lestvice: Neuberg Highlinders, Lakers Karanten in HK SŽ Olimpija. Vse tri ekipe imajo po 3 točke. Blizu pa je tudi ekipa Budapest U25, ki ima 6 točk. V tem krogu bodo torej Ljubljančanke v nadaljevanju iskale nove priložnost za nove točke.

Se bo pa tekmovanje v EWHL ligi nadaljevalo šele 18.11, ko igralke odpotujejo v Bolzano. Pred tem pa sta na sporedu še dve tekmi državnega prvenstva. Naslednji vikend v Mariboru in v soboto 17.11 v Zalogu s Triglavom.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s sobotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnost z nedeljske tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri članicah spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top