skip to Main Content
CHL: V Ljubljano prihaja EV ZUG

V skupinskem delu Champions Hockey League nas v skupini B čaka le še švicarski EV Zug. Švicarji so doslej tekmovali v vseh sezonah CHL, največji uspeh je uvrstitev v četrtfinale. Letos odkrito napadajo zmago in so trenutno vodilno moštvo v naši skupini, zagotovili so si tudi napredovanje v naslednji krog.

Težko bi v Ljubljano dobili boljšo ekipo, kot je Zug, ki se spogleduje z evropskim naslovom in ga želi osvojiti. So izjemno dobra ekipa, tudi sama švicarska liga je na zelo visokem nivoju. Čaka nas zelo težko srečanje. Želim si, da bomo drsalno dobri, da bomo imeli noge, ki nas bodo pognale. In da bomo imeli publiko, ki nas bo ponesla,” pred tekmo pravi glavni trener Mitja Šivic.

Če govorimo o nivoju švicarske lige – včeraj sta se na pripravljalni tekmi pomerila Bern in NHL moštvo Nashville Predators, slavili so slednji s 4:3. Zug pa je na švicarski lestvici uvrščen pred Bernom. Pomemben podatek, da se tudi ljudje zavedajo, proti kakšnim nasprotnikom igramo in za kako dobre ekipe gre. Vsi lepo vabljeni, obeta se nam hokejski spektakel,” dodaja.

Zanimiva dejstva:

  • Zug je med največjimi klubi v Švici. Znan je po odlični hokejski akademiji, v svojem okrilju združuje okoli 250 mladih hokejistov.
  • Po več kot 20 letih so v sezoni 2020/21 postali švicarski prvaki.
  • Njihova arena je med najmodernejšimi in najbolj trajnostnimi športnimi objekti v smislu izrabe sončne energije v Švici.
  • Zanimiv podatek: Njihov vratar je švicarska legenda Leonardo Genoni, dolgoletni reprezentant, branil je tudi na letošnjih olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu.
  • Domača arena: BOSSARD Arena (7.200 gledalcev)
  • Klubski barvi: modra in bela
  • Zug: 30.000 prebivalcev
  • Zug je znan po nizki obdavčitvi, zato imajo tam sedeže številne multinacionalke. Mesto slovi tudi po izjemno visoki kvaliteti življenja.

Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Eventima, Petrola, na blagajni pred Halo Tivoli in https://bit.ly/3QkNXe4

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top