skip to Main Content
Celinski pokal: Rittner Buam – HK SŽ Olimpija

Zmaji so danes premierno nastopili na turnirju za celinski pokal, kjer so v napeti borbi z velikim nasprotnikom v Alpski hokejski ligi, moštvom Rittner Buam in izgubili po streljanju kazenskih strelov.

HK SŽ Olimpija na celinskem pokalu, ki sodi pod okrilje IIHF, sodeluje prvič. Danes so se naši fantje pomerili z dobro znanim tekmecem, ki se je še enkrat izkazal za zelo nevarnega in nepredvidljivega nasprotnika.

Ritten je naš stari znanec iz pretekle sezone: lani smo z njimi odigrali 8 tekem. V rednem delu sta se obe srečanji končali z zmago Olimpije (5:1), v ostalih šestih srečanjih v četrtfinalu pa je Olimpija na šestih tekmah zabeležila 4 zmage.

V letošnji sezoni je povprečna starost pri Italijanih 24, 7 let, na celinski pokal pa so uvrstili že tretjič zapored. V sezoni 2018/19 so tekmovanje začeli v 2. krogu in se s prvim mestom v skupini uvrstili v 3. Krog, kjer so zasedli četrto mesto in tako izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. V letošnji sezoni začenjajo tekmovanje v 2. krogu v skupini D, tako kot naši fantje. V letošnji sezoni smo se doslej z njimi srečali enkrat, in sicer v rednem delu AHL in zmagali s 3:2.

Začetek igre je pripadel domačinom, ki so zadeli že v 28. sekundi. Tudi nadaljevanje uvodne tretjine je potekalo po njihovih željah, saj zmaji – igrali so v belih dresih – nikakor niso prišli do priložnosti za izenačenje. V drugi tretjini o zmaji pokazali bolj napadalni igro in v 39. minuti je izenačil Sašo Rajsar.

Gol je dal zmajem krila in začetek zadnje tretjine je bil odličen, Žan Jezovšek je zadel prečko, ritem igre pa je malenkost padel in nekaj napak zmajev  je botrovalo, da plošček ni našel poti v mrežo vratarja Lindskouga in tako smo najprej spremljali podaljške, zatem pa še loterijo kazenskih strelov. Tu so bili boljši domačini in končni rezultat je bil 2:1.

Jutri je nov dan in nova tekma, nasprotnik pa madžarski Ferencvarosi.

 

Zapisala: P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top