skip to Main Content
Celinski pokal: HK SŽ Olimpija – Txuri Urdin San Sebastian 

V nedeljo so naši fantje odigrali zadnjo tekmo na turnirju celinskega pokala skupine D v Rittnu, nasprotnik pa je bila španska ekipa Txuri Urdin iz San Sebastiana; zmaji so bili boljši s 6:1. Naše fante so prišli v Ritten spodbujati tudi Ledeni zmaji.

S španskim prvakom, ki igra v Ligi Nacional in se je letos že tretjič zapored uvrstil na IIHF celinski pokal, so se zmaji pomerili prvič. Tekmec je bil do turnirja velika neznanka, v  letošnji sezoni so Španci začeli v 1. krogu, kjer so osvojili prvo mesto v skupini in nadaljujejo tekmovanje v 2. krogu v skupini D.

 V prvi tretjini nismo videli zadetkov, Španci pa so pokazali trdi igro na telo. Druga tretjina se je začela s hitrim golom Nika Simšiča, pa še Luke Zorka in Saša Rajsarja. Zmaji so imeli skoraj minuto in pol dva igralca manj na ledu, a so se uspešno ubranili. V zadnji tretjini so ob igralcu več na ledu zadeli Španci, a je za prepričljivo zmago Ljubljančanov so zadeli še kapetan Aleš Mušič, Gal Koren in Nejc Brus.  

 Po sobotnem porazu, ko je postalo dokončno jasno, da so se sanje o uvrstitvi v naslednji krog celinskega pokala razblinile, je trener Gregor Polončič povedal, da nas je verjetno najdražje stala napaka – prvi hitri prejeti zadetek na uvodni tekmi proti Rittner Buam. »To je bila velika napaka pri prvi menjavi, potem še nesrečni poraz po kazenskih strelih. Drugi nasprotnik, Ferencvarosi, je zelo kvalitetna ekipa. Zavedati pa se morami tudi, da se hokej igra tako s čustvi kot z glavo. Vsega mora biti ravno prav.« Po turnirju pa je bil vidno razočaran. 

 Zmaje v naslednjem tednu ponovno čaka naporen hokejski teden: tekma državnega prvenstva pri HD Jesenice, gostovanje pri Pustertalu v Alpski hokejski ligi in v soboto že 500. večni hokejski derbi v domačem Tivoliju. 

 

Zapisala: P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko preberete na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top