skip to Main Content
Celinski pokal: HK SŽ Olimpija – Ferencvárosi TC

Na drugi tekmi celinskega pokala skupine D v Rittnu so se zmaji pomerili z ekipo Ferencvárosi TC iz Budimpešte.

Moštvo Ferencvárosi TC igra v Erste ligi in se je letos – tako kot naša ekipa – prvič uvrstilo na IIHF celinski pokal. To je tudi prvič, da so naši fantje prekrižali palice s to madžarsko ekipo, katere napadelc Adrian Toth je trenutno najboljši strelec Erste lige.

Prvi so povedli zmaji z golom Luke Zorka v 9. minuti. Do konca prve tretjine so imeli na voljo kar trikrat igro z igralcem več, a je niso izkoristili, so pa zato v 11. minuti najprej izenačili in nato še povedli Madžari. Tik pred koncem prvega dela igre je za Ljubljančane izenačil Nik Simšič, ki je v 19. minuti premagal vratarja Aranyja in fantje so v garderobo odšli ob izenačenju na 2:2.

V drugi tretjini so Ljubljančani začele spodbudno, a za novo vodstvo poskrbeli Madžari, v 27. minuti je vratarja Tilna Spreitzerja premagal Rasmus Kulmala. Sledile so tri izključitve na strani zmajev, ob katerih so se uspešno ubranili, si celo pripravili nekaj priložnosti, a do izenačenja ni prišlo. V končnici igre smo spremljali priložnosti na obeh straneh, a zmaji niso prišli do izenačenja. V zadnji minuti so poskusili tudi s šestimi igralci, a rezultat je bil po 60. minutah 3:2.

Jutri ob 14. se bodo zmaji pomerili še z ekipo iz španskega San Sebastiana.

 

Zapisala: P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top