skip to Main Content
Brez točk iz Linza

V petek, 26. novembra, je ekipa Olimpije gostovala v Linzu. Ekipi sta to sezono prekrižali palice že trikrat, dvakrat je z visokim rezultatom zmagala Olimpija, enkrat pa je bil v podaljšku spretnejši Linz in tokrat pa prvič po rednem delu.

Na tokratnem obračunu, ki je bil tudi zadnji – četrti – v rednem delu lige ICE, sta v zelenem dresu premierno zaigrala novopečena zmaja, Aljoša Crnovič in Mitja Robar. Aljoša Crnovič se je naši ekipi pridružil z Gorenjske, Mitja Robar pa s Štajerske. Nekaj sprememb je bilo tudi na strani gostiteljev, kjer je trenerja Dana Cemana zamenjal Raimo Summanen, napadalca Dragana Umičeviča pa Colin Smith.

Tekma se je začela z zadetkom ljubljanske ekipe, ko je plošček za hrbet linškega čuvaja mreže spravil Aleš Mušič. Obe strani sta imeli tekom tekme lepe priložnosti in sta bili na koncu dokaj izenačeni v številu strelom na nasprotnikov gol (Olimpija – 26, Linz – 29).

Kljub številnim lepim priložnostim in borbeni igri se je Olimpija tokrat v Ljubljano vrnila praznih rok. ”Ni bila naša najboljša tekma, naredili smo preveč napak. Bili smo korak prekratki, korak prepočasni in takšne tekme seveda ne moreš zmagati. Zdaj se moramo zbrati in iti naprej,” je takoj po tekmi povedal kapetan Žiga Pance.

V tej ligi lahko vsak premaga vsakega in to se je danes zgodilo. Dejstvo je, da smo bili prvo tretjino dobri, drugo pa nismo mogli zdržati njihovega pritiska. Bili so agresivni, mi pa nismo bili taki, kot znamo biti in če ne zmagaš ’duelov’ je težko. Najti moramo način, kako odigrati celo tekmo tako konstantno, kot smo prvo tretjino,” je povedal Mitja Šivic.

Naslednji obračun čaka zmaje že v nedeljo v Salzburgu, kjer se obeta še ena težka tekma. ”Čaka nas ekipa, ki je zelo agresivna. Če ne bomo pravi, bomo imeli velike težave. Najti moramo način, da bomo boljši, ker bo veliko drsanja in veliko agresijo. Zmagovati moramo ’duele’ in biti boljši s pakom, kot smo bili danes,” je pred gostovanjem v Salzburgu povedal Mitja Šivic.

Naslednja domača tekma je v torek, 30. novembra, ob 19.45, ko v Ljubljani gostuje ekipa Gradca.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top