skip to Main Content
Borbena igra Kadetov v Zagrebu

Četrtek 16.2 je prinesel novo tekmo rednega dela državnega prvenstva za selekcijo U-16.

Zmaji so se odpravili v Zagreb. Ekipa Team Zagreb se sicer trenutno nahaja prav na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, a takšna gostovanja so vedno težka in nepredvidljiva. Tuje ekipe na domačem ledu skoraj vedno igrajo bistveno bolje in so zelo nepredvidljive. Tega se je zavedal tudi trener Ildar Rahmatullin, ki je ekipo dobro pripravil.

Prvi dve tretjini sta minili v zelo izenačenem dvoboju. V prvi tretjini so bili strelsko učinkovitejši domači, ki so v 12.minuti povedli že z 2:0, v drugi tretjini pa je udarila naveza Urh Ilič in Mark Sojer in v 38.minuti je bil izid že poravnan na 2:0.

V zadnjo tretjino so bolje vstopili Zmaji. Že takoj na začetku je v prvi minuti za prvo vodstvo Ljubljančanov poskrbel Urh Ilič (podaja Tom Sojer). Pritisk gostov ni pojenjal in v 44.minuti se je pri vodstvu 4:2 zmaga že malce nasmihala Ljubljančanom (strelec: Nal Brodnik, podajalec Urh Ilič).

A borbeni domačini niso popuščali. Najprej so v 52.minuti izkoristili igro z igralcem več in rezultat znižali na 3:4, nato pa so na koncu vse sile vrgli v napad in poizkusili še v igri brez vratarja. To se jim je obrestovalo in 40 sekund pred koncem rednega dela srečanja je bil izid poravnan na 4:4.

Sledil je podaljšek, kjer so imenitno priložnost za zmago imeli Ljubljančani, a žal odlični Mark Sojer ni izkoristil kazenskega strela. Neizkoriščena priložnost se je maščevala nekaj minut kasneje, ko so domači še pred koncem podaljška zadeli t.i. zlati gol in ekipa Team Zagreb se je veselila zmage v podaljšku.

Na prvi pogled bi lahko rekli, da je bila to zamujena priložnost za Ljubljančane za zmago bodisi že v rednem delu, bodisi vsaj v podaljških. A trener Ildar Rahmetullin je bil nad predstavo svojih varovancev vseeno zadovoljen, saj smo videli borbeno in dobro tekmo.

Z osvojeno točko, so se Ljubljančani na prvenstveni lestvici na vrhu izenačili z ekipo Jesenic. V bistvu imajo Zeleni boljši medsebojni izkupiček, tako da so trenutno celo vodilni na lestvici. A prava odločitev o prvem mestu bo sledila v soboto, ko v Tivoliju ob 16.00 palice prekrižata prav ti dve ekipi. Za ekipo Jesenic bo to zadnja tekma v rednem delu, ekipo Olimpije pa nato čakata še dve zaostali tekmi z ekipo SKHL Crvene Zvezde. Četudi bi torej rezultat v soboto ne bil dober, imajo Ljubljančani še vedno vse možnosti, da redni del prvenstva končajo na prvem mestu.

Vmes je HZS tudi objavila pravila in razpored končnice. V končnici bodo igrali tudi igralci Crvene Zvezde (ki seveda ne morejo osvojiti naslov državnega prvaka – v primeru zmage Beograjčanov v finalu, bo državni prvak poraženec v finalu). Podrobnejši razpored in pravila končnice si lahko ogledate na spodnji povezavi. Pomemben podatek je, da se prvo uvrščena ekipa v rednem delu uvrsti neposredno v polfinale, kjer ima proti nasprotniku prednost domačega terena. Cilj Ljubljančanov je vsekakor na preostalih treh tekmah rednega dela prikazati dobro igro in osvojitev prvega mesta.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici in razpored za končnico si lahko ogledate na tej povezavi

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top