skip to Main Content
Boj za naslov državnih prvakinj ostaja še naprej odprt

Minuli konec tedna je bil eden redkih v letošnji sezoni, ko dekleta niso tekmovala v European Women’s Hockey League ali državnem prvenstvu, saj je bil včeraj predvideni gorenjsko-štajerski obračun na željo slednji prestavljen na drugi termin.

Še pred tem pa so na prvo ponovoletno soboto štajerke v svoji dvorani gostile hokejistke ljubljanske Olimpije, ki so v štajersko prestolnico prišle z enim samim ciljem – osvojiti vse tri točke, kajti le tako bi ostale v igri za obranitev naslova državnih prvaking. Dosedanja dva obračuna zmajčic z lisičkami sta dala slutiti, da bo to vse prej kot lahka naloga, saj so prav mariborčanke na uvodni tekmi letošnje sezone konec lanskega septembra prekinile 28 zmag dol niz Ljubljančank.

Gostje iz Ljubljane so srečanje začele precej bolje in zadele že v uvodnih minutah prvega dela. A so kmalu zatem je koncentracija znova padla, sledile so netočne podaje, izgubljeni paki ter prekrški, zaradi katerih se kazenska klop Zmajčic skorajda ni imela priložnosti ohladiti. Premor pred drugo tretjino in še izključitev na strani Lisičk ob koncu prvih dvajsetih minut sta bila dobrodošla za varovanke trenerja Acija Ferjaniča. Slednje so v garderobi strnile svoje vrste in v nadaljevanju pokazale precej drugačno igro; igro kakršne smo bili iz ljubljanskega tabora vajeni v minulih sezonah. Zmajčice so vztrajno nizale zadetke, medtem ko Mariborčanke na drugi strani niso našle pravega odgovora na njihovo igro. Ob tem pa velja omeniti, da slednje vse do konca tekme niso vrgle pušk… palice v koruzo, in so, nekatere tudi resnim poškodbam navkljub, poskušale znižati razliko ter se vrniti v tekmo.

Verjetno pa bo najlepši spomin na tokratno tekmo imela ljubljanska napadalka Lara Srakar, ki je v zadnji sekundi srečanja zadela svoj prvi gol na uradni tekmi. Čestitke, Lara!!!

Dekleta bodo s tekmovanji nadaljevale že ta konec tedna, ko razširjeno ekipo HK Olimpija v madžarski prestolnici v sklopu EWHL čakata obračuna z ekipama KMH Budapest in MAC Budapest.

 

Zapisal: Rok Srakar

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri članicah spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top