skip to Main Content
Beljak izkoristili prednost domačega terena

Naši hokejisti so se po gostovanju v Beljaku znašli v zaostanku v seriji, kjer je z dvema zmagama povedel Beljak. Zeleno-beli so povedli, vmes dvakrat vodili z dvema goloma razlike, a na koncu izgubili z 8:5.

Povedli so gostje z golom Bastiena Maie, ki je Olimpiji že v četrti minuti zagotovil vodstvo. Domačim pa je uspelo tik pred koncem izenačiti, ko so imeli na ledu igralca več. Začetek druge tretjine je bil v znamenju Ljubljančanov, najprej je zadel Žiga Pance in le 24 sekund kasneje še Aleksandar Magovac za vodstvo dveh golov. Beljačani so z golom nekdanjega zmaja Johna Hughesa znižali izid, a ga je na dva gola prednosti ponovno povišal Žiga Pance. Domačim je uspelo izid znižati, izenačiti ob igri z igralcem več na ledu, na koncu tretjine pa so še povedli s 5:4.

V zadnjem delu igre je Guillaume Leclerc poskrbel za izenačenje, ko so imeli zmaji igralca več na ledu. V nadaljevanju pa so bili bolj učinkoviti domači, ki so hitro povedli z dvema goloma. Trener Mitja šivic je že dobre tri minute poskušal s šestimi igralci na ledu, kar pa so izkoristili domači in zadeli še v prazen gol.

»Še vedno je samo ena tekma prednosti za njih. Absolutno zdaj ne smemo odnehati. Fantje so se borili, se vrnili nazaj v igro. Moramo se vzeti skupaj in se pripraviti na naslednjo tekmo, vse moramo narediti, da izenačimo. Danes je bilo veliko spornih sodniških odločitev. Če bomo v torek pravi, če bomo držali koncentracijo 60 minut, bomo v Beljak v petek prišli z 2:2,« je po tekmi povedal glavni trener Mitja Šivic.

“Na tekmah prejemamo preveč golov. Imamo ugoden rezultat, a preveč fokusa namenjamo napadu, morali pa bi ga zadaj v obrambi. Naučiti se moramo nekaj iz teh napak. Smo zelo enakovreden tekmec, ampak jim praktično podarjamo te zmage. Serija je še dolga, moramo se zbrati, odigrati eno dobro tekmo, predvsem zadaj, ker z osmimi prejetimi goli je težko zmagati v končnici,” pa je povedal Aleš Mušič.

Naslednja tekma je v Hali Tivoli v torek, 15. marca, ob 19.45.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top