skip to Main Content
Antti Karhula je novi glavni trener HK SŽ Olimpija

Zadnji dnevi so bili v našem klubu kar pestri, danes pa začenjamo z novim poglavjem. Z veseljem sporočamo, da se je vodstvo HK SŽ Olimpije dogovorilo za sodelovanje s priznanim finskim trenerjem Anttijem Karhulo, ki prevzema vodenje članske ekipe.

Antti (Upi) Karhula izhaja iz finske hokejske šole in je svojo trenersko kariero gradil na Finskem v ligi Mestis, v Erste ligi na Madžarskem, v ligi ICE je bil trener Fehervar AV19 in nazadnje trener HC Banska Bystrica. Danes pozno popoldne je prispel v Ljubljano in bo ekipo vodil že na gostovanju v Gradcu v petek, 27. januarja. Klub in Antti Karhula sta sklenila sodelovanje tudi za naslednjo sezono. Z novim trenerjem se obeta nekaj sprememb v ekipi, o katerih vas bomo sproti obveščali.

»V zadnjih dneh so se v klubu zgodile velike spremembe, zato me zelo veseli me, da smo v našo hokejsko družino pripeljali finskega hokejskega strokovnjaka. Verjamemo, da bo znal fante motivirati in pripraviti na najpomembnejši del sezone, ki je pred nami. Še posebej nas veseli, da smo z Attijem Karhulo našli skupni imenovalec tudi pri nadaljevanju naše zgodbe, torej razvoju slovenskih hokejistov in delu z mladimi. Aktivno bomo začeli tudi graditi ekipo za naslednjo sezono,« je ob podpisu pogodbe z novim trenerjem povedal Miha Butara, predsednik HK SŽ Olimpija.

Veseli nas tudi, da bomo z novim trenerjem nadaljevali našo zgodbo, ki smo si jo zastavili. V klubu prisegamo na prevladujočo slovensko ekipo, ker vemo, da smo tudi s tako ekipo lahko konkurenčni in ambiciozni. Obenem pa slovenski hokej ohranjamo na visokem nivoju.

»Z veseljem sem se odzval vabilu iz Ljubljane, katere zgodbo sem spremljal že v pretekli sezoni in verjamem, da jo lahko v prihodnosti še okrepimo in nadgradimo. ….,« je po prihodu v Ljubljano povedal Antti Karhula.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top