skip to Main Content
U-20 se vrača iz mini turneje brez točk…

V zadnjih treh dneh so Ljubljančani odigrali kar 3 tekme EBYSL tekmovanja. Združili so že od začetka dogovorjeno tekmo s Sapo Fehervar ter dve tekmi z ekipo Okanagan, ki bi morale biti na sporedu že v začetku tekmovanja. Sicer naporna turneja, a Ljubljančanom zadnje čase v tekmovanju EBYSL ne gre najbolje in je to tako bila lepa priložnost, da “na hitro” pridejo do novih točk in se tako približajo ostalim ekipam, ki Olimpiji že nevarno bežijo na lestvici.

Žal se ni izteklo tako kot je načrtovala ekipa z Andrejem Brodnikom na čelu. Prva tekma je bila po pričakovanjih najtežja. Ekipa Sapa Fehervar v letošnji sezoni kaže odlične igre in tudi tokrat se Madžari niso pustili presenetiti. Prva tretjina je bila sicer dokaj izenačena. Domači so vodili 1:0, razmerje strelov pa je prav tako bilo rahlo v korist Madžarov. Ljubljančani so takoj v začetku 2.tretjine izid izenačili (strelec Sever, po podaji Ulamca in Zibelnika), vendar je zbranost ekipe počasi pojenjala. Sredi druge tretjine je sledila izključitev domačih in namesto vodstva Ljubljančanov, smo videli zadetek Madžarov z igralcem manj. Domači so po vodilnem zadetku takoj izkoristili šok Ljubljančanov in že v naslednji minuti zadeli za 3:1. To je bil tudi končni rezultat 2.tretjine. V zadnji tretjini smo sicer še upali na preobrat, vendar se je izkazalo, da so bili dogodki v 2.tretjini prelomnica tekme in domači so brez večjih težav tekmo pripeljali do konca. Na koncu je bil rezultat celo 6:1 za domače.

Takoj naslednji dan je sledil obračun z Okanaganom. Okanagan se nahaja na sredini lestvice Olimpijine skupine, tako da je bila to idealna priložnost, da Olimpija z dvema dobrima rezultatoma ujame priključek sredine lestvice. Začetek tekme je bil za Ljubljančane idealen. V 11.minuti je Krašovec po podaji Rusa in Severja celo povedla. Vendar namesto, da bi zeleni vodstvo obdržali oz. samozavestno peljali naprej, je v 14,.minuti sledil nov šok. V zgolj 20 sekundah so domači zadeli dvakrat in tretjino zaključili z rezultatom 2:1. V 2.tretjini so Ljubljančani sicer pritisnili na gol domačih. Tretjino so celo dobili gledano po številu strelov. A učinkoviteljši so bili domači in rezultat pred zadnjo tretjino je bil 3:1. Tu pa je zelenim dokončno zmanjkalo moči in v zadnji tretjini so domači še enkrat zadeli in suvereno tekmo pripeljali do konca.

Tretji dan je sledila ponovitev obračuna z ekipo Okanagan. Upali smo na boljšo igro in jo v resnici tudi videli, vsaj rezultatsko. Vendar so bili domači vseeno večji del tekme boljši nasprotnik in s potrpežljivo igro in goloma v prvih dveh tretjinah začeli zadnji del tekme z vodstvom 2:0. Ljubljančani so tokrat zmogli dovolj moči za nadaljevanje borbe in v 54.minuti je Sitar po podaji Ulamca in Šubica znižal vodstvo domačih na 2:1. Vendar so takoj po zadetku Ljubljančanom malce popustili živci. Z nekaj kaznimi (med drugim tudi dvema po 10 minut) je bil ritem igre razbit in do konca se rezultat ni spremenil.

V ligi EBYSL sledi malce daljši premor. Naslednjo srečanje Ljubljančani igrajo šele 13.11 v Tivoliju z ekipo Linz. Glede na trenutno stanje na lestvici je to lepa priložnost za nove tri točke Ljubljančanov, ki jih sedaj res že nujno potrebujejo. Sezona se počasi bliža polovici in tekmeci v sredini lestvice Ljubljančanom že nevarno bežijo. Pred naslednjo tekmo v EBYSL tekmovanju, čaka ekipo še pokalni četrtfinale z ekipo HDD Olimpija.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko prve tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko tretje tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top