skip to Main Content
7.tekma – 7.zmaga

Članice so v četrtek 15.februarja odigrale še svojo 7.tekmo v državnem prvenstvu.

Do konca sezone jih čaka samo še ena tekma, so si pa Ljubljančanke že pred to tekmo zagotovile nov naslov državnih prvakinj. Tokrat so igralke Olimpije v Zalogu gostile ekipo HK Triglav.

Avtor: FB profil HK Olimpija – Članice

Kranjčanke v letošnji sezoni Ljubljančank še niso uspele premagati, a so hrabro vstopile v tekmo in poizkušale izkoristiti morebitno nezbranost aktualnih in bodočih državnih prvakinj. In prva tretjina je bila res takšna. Po uvodnih minutah brez zadetkov so Kranjčanke v drugem delu prve tretjine kar trikrat zadele in vodstvo s 3:0 je bilo po prvi tretjini kar malce nepričakovano.

Ljubljančanke so bile seveda odločene, da izid do konca tekme preobrnejo v svoj prid. Prvo priložnost z igralko več na ledu v drugi tretjini sicer niso izkoristile, so pa drugo in v 27.minuti je po podaji Pie Pren zadela Eva Dukarič. Sled je zadetek Pie Pren v 32.minuti (podaja Patricija Usnik), a to še ni pomenilo popolnega preobrata. Igralke iz Kranja so namreč v 35.minuti ponovno zadele in ponovno “pobegnile” domačim igralkam na dva zadetka prednosti. A igralke Olimpije so vseeno postajale vedno bolj in bolj nevarne in še pred koncem tretjine je, po podaji Urše Pazlar in Maše Mole zadela Gaja Pezdir. 4:3 v korist gostinj je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Stvari so na svoje mesto Ljubljančanke končno postavile v zadnji tretjini. Že v prvi minuti so prisilile nasprotnice, da so storile prekršek za izključitev, nato pa je Pia Pren zgolj po nekaj sekundah igre z igralko več na ledu izid izenačila. Kmalu zatem so v 43,minuti, po podaji Pie Pren in zadetku Nine Maver Ljubljančanke tudi prvič prišle v vodstvo. In tega vodstva do konca srečanja niso več izpustile iz rok. Končni prelom tekme se je zgoil v 52.minuti, ko so domače igralke v razmahu pol minute zadele kar dvakrat. Na 6:4 je, po podaji Gaje Pezdir in Tamare Breznik, povišala Pia Pren, na 7:4 pa je, po podaji Pie Pren, povišala Patricija Usnik. Kmalu zatem je sledil še zadetek za 8:4 (strelka Nina Lončar). Čisto na koncu tekme so sicer Kranjčanke, ob izključitvi domače igralke Lare Lavtar, dobile še priložnost za nov zadetek, a namesto zadetka gostinj, smo videli nov zadetek Ljubljančank. V igri z igralko manj je v zadnji minutu tekme po podaji vratarke Lili Schuchtar, za končnih 9:4, zadela Pia Pren.

Ljubljančanke tako tudi po 7 tekmah ostajajo nepremegane. Zadnja tekma v prvenstvu bo na sporedu marca v Celju, ko se bodo lahko igralke Olimpije tudi uradno veselile novega naslova državnih prvakinj.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu članic lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top