skip to Main Content
6. tekma, 6.zmaga za Članice

Sobota 7.1 je prinesla novo tekmo državnega prvenstva članic. Ljubljančanke so tokrat odšle na gostovanje v Kranj.

Tekma je imela poleg tekmovalnega še poseben pomen, saj je dolgoletni trener deklet “Aci” Ferjanič praznoval 60. rojstni dan. Čestitamo!

Avtor: FB HK Olimpija članice

V prvenstvu članice Olimpije prikazujejo zelo dobre igre, na drugi strani pa ekipa Triglava v letošnji sezoni sploh še ni zmagala. Ljubljančanke so tako v tekmo vstopile kot absolutne favoritinje, kar so tudi s polno mero opravičile.

Mreža domačink se je prvič zatresla že v 2.minuti, ko je Tamara Breznik po podaji odlične Pie Pren povedla Olimpijo v vodstvo 1:0. Napadi Olimpije se po zadetku niso ustavili in do konca tretjine sta Eva Dukarič in Tamara Breznik poskrbeli, da je Olimpija vodila že s 4:0. Domačinke so čisto na koncu prve tretjine rezultat znižale na 4:1, a to je bilo rezultatsko več ali manj vse, kar so kljub veliki borbi danes uspele doseči proti odlični ekipi Olimpije.

Druga tretjina se je nadaljevala z enakim tempom. Že v 10 sekundi igre je Pia Pren povedla Olimpijo v vodstvo 5:1. Do konca tretjine pa smo videli še dva dodatna zadetka Pie Pren in enega s strani Tine Zuljan. Rezultat 8:1 na koncu 2.tretjine je bil povsem zaslužen.

V 42.minuti je serijo zadetkov Ljubljančank v zadnji tretjini ponovno odprla Pia Pren. Do konca pa so Eva Dukarič, Tina Zuljan in danes odlična Pia Pren poskrbele, da se je semafor ustavil na rezultatu 14:1.

Zmaga Ljubljančank sicer ni presenečenje, je pa bil trener Franci Ferjanič zelo zadovoljen tudi z igro ter predvsem z učinkovitostjo. Priča smo bili 6 zmagi na 6 tekmah. S tem so Ljubljančanke končale prvo polovico tekem državnega prvenstva brez poraza. Vendar naslov državnih prvakinj s tem še zdaleč ni zagotovljen in potrebno bo podobno igro prikazati tudi na preostalih tekmah. Prva na vrsti naj bi bila 21.januarja v Zagrebu proti odlični ekipi KHL Grič, vendar se je koledar tekem državnega prvenstva članic letos že nekajkrat spremenil, tako da lahko tudi tokrat pride do spremembe terminov.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top