skip to Main Content
5.tekma – 5.zmaga Članic

V soboto 6.1 so prvo prvenstveno tekmo Državnega prvenstva v kategoriji Članic odigrale tudi igralke Olimpije.

Ekipa Olimpije nadaljuje s premočjo na tekmah državnega prvenstva, ki jo je z osvojitvijo naslova državnih prvakinj, kazala že v prejšnji sezoni. V letošnji sezoni so do te tekme igralke odigrale že 4 srečanja in vse 4 so dokaj suvereno tudi dobile.

Avtor: Rok Srakar

Tokrat so v Zalog prišle Celjanke in tudi tokrat je bil razplet zelo podoben, kot na prejšnih tekmah.

Igralke Olimpije so z dvema hitrima zadetkoma z 2:0 povedle že v 4.minuti. Strelki sta bili Katja Biščak (podaja Gaja Pezdir) ter Pia Pren (podaja Eva Dukarič in Maja Bizjak). Sledila je menjava v vratih gostinj in to je nalete domačink malce ustavilo. V 10,minuti so borbene gostinje izid uspele celo znižati na 2:1 in to je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Druga tretjina pa je, podobno kot na prejšnjih tekmah, skoraj v celoti pripadla Ljubljančankam. Prva je, v igri z igralko več, v 27.minuti zadela Pia Pren (podaja Urša Pazlar). V 33.minuti so gostinje izid zopet znižale na 3:2, nato pa so se zadetki v mreži gostinj do konca tretjine kar vrstili. Tretjina se je končala z rezultatom 7:2, strelke pa so bile: Gaja Pezdir (podaja Urša Pazlar), Eva Dukarič (podaja Pia Pren), Pia Pren (podaja Špela Prebil ter Nina Maver) in Urša Pazlar (podaja Nina Lončar ter Gaja Pezdir).

V zadnji tretjini je trener domačih Franc Ferjanič zamenjal vratarko Pio Dukarič in priložnost je dobila mlada Lili Schuchtar. Na igrišču pa se kaj dosti ni spremenilo. Ljubljančanke so do konca srečanja zadele še trikrat. Strelke so bile Pia Pren (podaja Katja Biščak ter Eva Dukarič), Gaja Pezdir (podaja Tamara Breznik ter Urša Pazlar) in Eva Dukarič (podaja Pia Pren ter Katja Biščak). Kot zanimivost povejmo še, da je trener gostinj v zadnji tretjini ponovno zamenjal vratarki, tako da je tekmo končala ista vratarka, kot jo je tudi pričela. Tekma se je tako končala z rezultatom 10:2 za igralke Olimpije.

S to zmago Ljubljančanke seveda ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice. Od skupno načrtovanih 10 tekem so v prvenstvu že odigrale 5 tekem in vse tekme tudi dobile. Prvenstvo se nadaljuje že naslednjo soboto 13.1, ko v Zalog pripotuje ekipa iz Kranja.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu članic lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top