skip to Main Content
3 točke so ostale doma

V Tivoliju je v uvodni tekmi rednega dela gostovalo moštvo Val Gardene, ki je na začetku letošnje sezone pokazalo že nekaj dobrih predstav. V Tivoliju smo tako upravičeno pričakovali dobro hokejsko predstavo.

Foto: Eva Brili Grebenar

Po poškodbi se je v ekipo zmajev vrnil Mark Čepon, medtem ko vratar Hölsa, David Planko, Mark Sever in Anej Kujavec po poškodbah še okrevajo. Obe ekipi sta začeli napadalno, a povedli so zmaji, ko sta imeli obe moštvi na ledu le po štiri igralce. V 8. minuti je po podaji Luke Zorka v polno zadel Tadej Čimžar. Po koncu prvega dela igre sta se moštvi odpravili v garderobo ob rezultatu 1:0.

Tudi v drugi tretjini ritem igre ni popuščal. Najprej je za povečanje vodstva zmajev v 24. minuti zadel Nik Simšič, gostom pa je slabi dve minuti zatem uspelo znižati na rezultat na 2:1. V nadaljevanju smo videli nekaj lepih priložnosti zmajev, a plošček ni hotel za hrbet gostujočega vratarja Smitha. Minuto in pol do konca tretjine pa so gostje izenačili.

V zadnjem delu igre so pobudo na ledu prevzeli zmaji in v 48. minuti je za vodstvo s 3:2 zadel Nik Simšič in dobrih pet minut kasneje še Miha Zajc. Ofenziva na italijanska vrata se je nadaljevala in v 57. minuti je bil uspešen še Anže Ropret. Ko so gostje znižali razliko na 5:3, so dobro minuti pred koncem tekme iz igre vzeli vratarja, a to je vodilo le v končni rezultat 6:3, ki ga je v prazen gol postavil Tadej Čimžar.

»Na vsako tekmo in na vsakega nasprotnika se pripravimo maksimalno, iz vsake tekme tudi skušamo potegniti maksimalno. Danes smo imeli minute valovanja, ko smo malce slabše igrali in igralci Gardene so to izkoristili. To je napaka, iz katere se moramo učiti,« je po tekmi povedal strelec dveh zadetkov Nik Simšič.

Trener Gregor Polončič pa je dodal, da je bila naša ekipa za razred drsalno boljša od ekipe Gardene, ki je pametno odigrala tekmo. »Dopustili smo jim malenkostne napake, ki so jih dobro izkoristili. Zatem smo dobro zagrizli, stopili na plin in dokazali zrel obraz. Dejstvo pa je, da je bila Gardena na rdečem polju in niso mogli več. Naša igra je dominantna in če tako igraš, delaš tudi napake. To moramo sami odpraviti. Pri Gardeni je izven serijski vratar, ki jih je do zadnjega držal v igri,« je povedal Polončič po tekmi.

Komentiral je tudi spremembo na kapetanskem položaju, nova kapetana sta Žiga Pance in Miha Zajc. »Ob tej priložnosti bi se rad Alešu Mušiču zahvalil za njegovo izredno kapetansko vlogo v moštvu, je izredna persona in še vedno ima zelo pomembno vogo v ekipi. V trenerskem štabu pa smo se odločili, da ga razbremenimo kapetanske vloge, da bo resnično lahko užival v igri pred zaključkom svoje kariere – upam, da bo to trajalo čim dlje. Odslej imamo dva kapetana – Žigo Panceta in Aleša Zajca, ki nas bosta, tako verjamem, potegnila navzgor, ko bo to potrebno. Take odločitve so vedno težke, a pomembno je, da delujemo v dobro ekipe,« je povedal trener Gregor Polončič.

Čez natanko en teden naši fantje nadaljujejo s tekmovanjem v Alpski hokejski ligi z gostovanjem pri ekipo Rittner Buam.

 

Video posnetek tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top