skip to Main Content
16. zaporedna zmaga selekcije dečkov

Nedelja 6. januarja je prinesla prvo tekmo v letošnjem koledarskem letu za selekcijo dečkov (u-14).

V Tivoli je prispela ekipa Slavije. To je bila že tretja tekma med tema dvema tekmecema v tej sezoni. Na obeh so bili boljši naši hokejsiti. Na prvi v Tivoliju je bil rezultat še nekako tesen. Zmaji so zmagali s 6:4. Na drugi tekmi v Zalogu pa so naši hokejisti slavili kar s 7:2. Tudi glede na razvrstitev na prvenstveni lestvici je ekipa Olimpije veljala za favorita današnje tekme.

Vseeno so se mestni tekmeci iz Zaloga, tako kot že nekajkrat v tej sezoni, pokazali za žilave nasprotnike. Prvi so v 8. minuti povedli igralci Olimpije. Nekaj minut za tem je sledila kazen na strani Olimpije, kar pa so naši igralci uspešno ubranili. Do konca tretjine pa so nato zmaji vnovčili pobudo, ki so jo imeli tekom prve tretjine. V strelih na vrata so kar s 15:6 nastreljali goste in posledica tega sta bila še dva zadetka ob koncu prve tretjine. Tretji je bil dosežen ravno v zadnjih sekundah igre. 3:0 je bil končni rezultat prve tretjine.

Izkazalo se je, da je bila dosežena razlika v prvi tretjini “zlata vredna”, saj je bila igra v nadaljevanju bistveno bolj izenačena. V strelih na vrata so sicer še vedno bili boljši zmaji (v drugi tretjini 10:7, v tretji pa 12:9), a pri doseganju zadetkov ni bilo več tako. V drugi tretjini smo najprej ponovno videli nekaj izključitev. Najprej so dvakrat na ledu z igralcem manj zaigrali igralci Olimpije, nato pa je prva dvo-minutka kazen doletela tudi goste. A to zadetkov ni prineslo. So pa nato gostje proti koncu druge tretjine v polnih postavah le zadeli in rezultat je bil znižan na 3:1. S tem se je nato druga tretjina tudi končala.

Začetek zadnje tretjine ni bil nič manj nervozen. Že takoj v prvi minuti so si domači igralci prislužili novo dmo-minutno kazen, ki pa so jo ponovno uspešno ubranili. V 47. minuti pa je prišlo do končne odločitve. Zmaji so zadeli in s 4:1 je bila tekma v tej točki bržkone odločena. Temu sicer nujno ne bi bilo tako, če bi gostje minuto kasneje izkoristili kazenski strel. A ko je naš vratar ubranil tudi to priložnost, možnosti za preobrat ni bilo več. Do konca srečanja smo nato videli še nekaj priložnosti, a rezultat se ni več spreminjal in s 4:1 so naši zmaji dosegli novo zmago.

S to zmago so igralci Olimpije dosegli že svojo 16.zmago v letošnjem prvenstvu in so kot edina neporažena ekipa seveda trdno v vodstvu prvenstvene lestvice.

Na preostalih tekmah je KAC z 9:1 premagal Celje, Jeseničani pa so po podaljšku z 8:7 slavili proti Bledu. Ravno Bled bo naslednji nasprotnik naše ekipe. Tekma bo v nedeljo 12. januarja na Bledu. Ne glede na današnji poraz Bleda, je ta ekipa še vedno na drugem mestu prvenstvene lestivce, tako da bo tekma z Olimpijo nekakšen derbi kroga.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji dečkov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top