skip to Main Content
Zmaji s tremi točkami z Madžarske

Zmaji so na drugem gostovanju na začetku nove sezone lige ICE gostovali v Fehervarju in bili s 3:2 boljši od finalista lanske sezone. V nedeljo jih čaka prva domača tekma, v Ljubljano prihaja KAC.

Po tem ko so v pretekli sezoni Madžara v štirih obračunih slavili štirikrat, so zmaji letos trend medsebojnih obračunov že popravili. Na gostovanju so prikazali odlično predstavo in moštvu slovenskega reprezentanta Anžeta Kuralta odvzeli tri točke na domačem ledu.

Tokrat je bil v vratih Antony Morrone, ki je v prvih dveh tretjinah ubranil vse poskuse domačega moštva. Ko je že skoraj kazalo, da se bo tudi druga tretjina zaključila brez golov, je za zmaje zadel Aleksandar Magovac in 24 sekund pred odmorom utišal navijače domačega moštva. V zadnjem delu igre so domači izenačili, a so zmaji z golom Josepha Garreffe ponovno povedli, a vodstvo izgubili v 57. minuti. Dišalo je že po podaljšku, a je 62 sekund pred koncem tekme Tadej Čimžar zagotovil zmajem zmago.

“Zelo sem ponosen na ekipo. Današnja predstava je bila veliko boljša od prejšnje v ICEHL v Bolzanu. Pogovorili smo se, pogledali videe… V prvi tretjini smo bili zelo dobri, v drugi tretjini so bili Madžari težek nasprotnik. V zadnji tretjini je bilo nekaj vzponov in padcev na obeh straneh, a zaslužili smo si to zmago,” je po tekmi povedal trener Mitja Šivic.

”Za nami je težka tekma, igrali smo borbeno in dokazali, da smo dobra ekipa. Fehervar je zelo težek nasprotnik, še posebej pri njih doma, zato nam ta zmaga pomeni še toliko več,” pa je povedal Miha Zajc.

 

Naslednja tekma je v nedeljo, 25. septembra, ob 17.30 v Hali Tivoli, ko v Ljubljano prihaja KAC.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top