skip to Main Content
Zmaji do treh točk v Tivoliju

Na prvi domači tekmi v letošnjem letu je v Hali Tivoli gostovala ekipa Dornbirna, kar je bila druga tekma za zmaje v 24 urah. Po porazu dan prej so zmaji na domačem ledu po odlični borbi zmagali in tri točke so ostale v Tivoliju, zaradi ukrepov pa si tekmo v dvorani lahko ogledalo omejeno število ljudi.

Trener Mitja Šivic je zaradi poškodb, bolezni in karantene pogrešal kar nekaj igralcev, Luka Kalan je zaključil sezono, Aleš Mušič in Žan Us sta poškodovana, s to tekmo je kazen odslužil Anže Ropret, manjkala sta tudi Miha Štebih in Kristjan Čepon.

Prvi so povedli gostje v četrti minuti, a je v izteku devete minute zablestel novinec v ekipi Rok Kapel, ko je prvič premagal gostujočega vratarja in izničil prednost gostov. V drugi tretjini je Dornbirn ponovno povedel, a so zmaji kmalu našli odgovor, po podaji Mitje Robarja in Wada Murphyja je za izenačenje zadel Blaž Tomaževič.

V zadnji tretjini so zmaji krenili odločno in željno treh točk. Ob številčni prednosti na ledu je zmaje v vodstvo popeljal Nik Simšič v 47. minuti, med podajalca sta se zapisala Wade Murphy in Žiga Pance. Prav kapetan je tri minute do konca tekme povišal vodstvo na 4:2 z izjemnim strelom pod prečko.  Gostje so hitro znižali vodstvo, a prebujenih zmajev to ni ustavilo. Za končnih 5:3 je po podaji Aljoše Crnoviča in Nika Simšiča poskrbel Rok Kapel, ki je ob svojem debiju v Tivoliju prispeval dva gola in podajo ter bil izbran za igralca tekme v moštvu zmajev. Ti so tako prekinili niz porazov in se na domačem ledu razveselili treh nadvse pomembnih točk.

»Imamo veliko težav s poškodbami, okužbami in kaznimi, manjkalo nam je devet igralcev. Za nami je težek december, a to zmago danes smo potrebovali, zdaj lahko gradimo naprej. Decembra smo doživeli padec v primerjavi s prejšnjimi meseci. Na nekaterih tekmah smo si zaslužili precej več, a smo na koncu ostali praznih rok. Ta liga je zelo izenačena, to že večkrat povedal,” je povedal trener Mitja Šivic.

”Boljšega začetka si ne bi mogel zamisliti, zalo sem zadovoljen. Z veliko igralci v ekipi se že poznamo in oba z Maïo so naju zelo lepo sprejeli. Liga je močnejša, a to sem pričakoval in počutim se odlično,” je povedal strelec dveh zadetkov Rok Kapel.

Naslednja tekma v ICEHL čaka zmaje 21. januarja, ko bodo gostili ekipo Dunaja.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top