skip to Main Content
10. zaporedna zmaga zmajev

V Tivoliju so se zmaji na prvi domači tekmi zmaji pomerili z mladimi rdečimi biki iz Salzburga in zabeležili deseto zaporedno zmago. V podaljšku je tekmo odločil Miha Zajc.

Avtor: Eva Brili Grebenar

Vedno nevarni tekmeci iz Mozartovega mesta so povedli v 11. minuti in za 2 gola prednosti povedli z dvema igralcema več na ledu pet minut kasneje. Gal Koren je hitro našel odgovor in znižal vodstvo gostov na 2:1, ob tem pa so imeli zeleno-beli igralca manj na ledu. Gostje so v drugi tretjini spet zadeli in povišali vodstvo pred zadnjo tretjino. Med odmorom so se zmaji zbrali in v 46. minuti je najprej zadel kapetan Aleš Mušič (ponovno z igralcem manj) in pet minut pred koncem tekme za izenačenje še Kristjan Čepon. Sledil je podaljšek, v katerem je že v 62. minuti po lepi akciji Aleša Kranjca zmagoviti zadetek dosegel Miha Zajc in zmajem priboril deseto zaporedno zmago.

Nismo smo igrali najboljšega hokeja, a v zadnji tretjini smo se zbrali, šli na vse ali nič in uspelo nam je. Občutek je odličen. Še imamo rezerve v igri, če bomo popravili ’power-play’, bomo veliko boljši in dokazali, da smo res dobra ekipa,” je po tekmi povedal strelec odločilnega zadetka Miha Zajc.

Matej Hočevar, pomočnik trenerja: ”Salzburg je odlična drsalna ekipa, ki ne popušča. Vsi štirje napadi so enako močni in pokazali so se za zelo trdoživega nasprotnika. Danes so bili še bolj agresivni in pokazali so še več drsalne tehnike kot na tekmi pred slabim tednom. Nismo začeli najbolje, potem smo nekako vzpostavili ravnotežje, veliko je bilo izključitev na obeh straneh… Zmaga je bila prigarana.

Ponovno se je pokazalo tudi, da imajo zeleno-beli še veliko rezerv v igri, še posebej pri igri z igralcem več. ”Tukaj imamo še veliko rezerve, kar je mogoče tudi dobro za nas, saj to pomeni, da lahko pokažemo še več in zrastemo kot ekipa. Ko nam bo to steklo, bomo še močnejši,” pravi Matej Hočevar. Tudi na tekmo s Fasso, ki bo 9. januarja, se bo ekipa pripravila temeljito.

Gal Koren, strelec prvega gola za Olimpijo: ”Tekma je bila zelo težka z veliko drsanja, eni in drugi smo delali male napake. Igra je bila hitra, a na koncu so odločile malenkosti. Priborili smo si izenačenje in potem še zmago v podaljšku.

Za zmaje so zadeli:

Gal Koren 17’

Aleš Mušič 46’

Kristjan Čepon 56’

Miha Zajc 62’

Naslednja domača tekma bo v sredo, 9. januarja, ko v Tivoliju gostuje ekipa Fassa Falcons.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top